Ελλάδα

Πύραρχος Αριστοτέλης Παπαδόπουλος: Οι μετεωρολογικές συνθήκες της Παρασκευής θα μοιάζουν με εκείνες στο Μάτι

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες που θα επικρατούν την Παρασκευή στην Αττική έκρουσε ο πύραρχος και μετεωρολόγος του Πυροσβεστικού Σώματος Αριστοτέλης Παπαδόπουλος.

«Διανύουμε τη 10η μέρα ενός ισχυρού επεισοδίου καύσωνα που επηρεάζει όλη τη χώρα μας, τον ισχυρότερο καύσωνα όσο αναφορά την ένταση και τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η θερμοκρασία του αέρα και σήμερα ξεπέρασε τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ενώ η σχετική υγρασία προσέγγισε το 10%. Η αυριανή ημέρα χαρακτηρίζεται από την επίδραση ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και τη σταδιακή επικράτηση δυτικών ανέμων στα υπόλοιπα κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας. Στα τμήματα αυτά η ένταση των ανέμων θα αγγίζει τοπικά τα 7 και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία του αέρα θα σημειώσει πτώση και η σχετική υγρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάτω του 10% στα ανατολικά, ηπειρωτικά τμήματα».

«Οι μετεωρολογικές αυτές συνθήκες, δυστυχώς, ομοιάζουν με εκείνες που επικράτησαν στο Μάτι Αττικής, στις 23 Ιουλίου του 2018 και σε συνδυασμό με τον ισχυρό καύσωνα που επικρατεί αποτελούν συνθήκες ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας και στις μετακινήσεις και στις ενέργειες που κάνουμε», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button