Τεχνολογία

Πώς έχασε το Facebook 37 δισ. δολάρια σε μία μέρα

Η υπόθεση που οδήγησε στη ραγδαία πτώση της μετοχής

Πολλές ανησυχίες έχουν φέρει το Facebook με μεγάλες απώλειες της χρηματιστηριακής του αξίας.

Μέσα σε μία μέρα το Facebook έχασε 37 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης δέχεται ασφυκτικές πιέσεις.

Στη χθεσινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, η πτώση της μετοχής, είχε ως αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η χρηματιστηριακή αξία του, ενώ εγείρονται ερωτηματικά και ανησυχίες για τη χρήση του μέσου σε πολιτικά παιχνίδια.

Η υπόθεση που οδήγησε στη ραγδαία πτώση της μετοχής, σύμφωνα με το CNN, είναι ότι χρησιμοποίησε δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών προς όφελος του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αποκάλυψαν οι Guardian και New York Times το περασμένο Σάββατο, η Cambridge Analytica μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ασχολείται με την ανάλυση δεδομένων χρηματοδοτήθηκε από την καμπάνια του Τραμπ το 2016 και επεξεργάστηκε τα δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook εν αγνοία τους.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι… εξορίζει την Cambridge Analytica από την πλατφόρμα της, απαγορεύοντας την να διαφημίζεται ή να λειτουργεί τις Facebook Pages της, επειδή εκμαίευσε δεδομένα χρηστών με παράνομο τρόπο χωρίς την συγκατάθεση τους.

Η Facebook το ανακάλυψε αυτό στα τέλη του 2015 και ζήτησε από την Cambridge Analytica να καταστρέψει τα δεδομένα. Η τελευταία καθησύχασε την Facebook ότι τα κατέστρεψε, αλλά αυτό δεν έγινε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button