Τεχνολογία

Πώς να βρείτε τους κωδικούς που έχετε βάλει σε όλα site και κάποια στιγμή ξεχάσατε (Photos)

Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του Chrome, είναι o ενσωματωμένος password manager. Και αυτό που τον κάνει ακόμη καλύτερο; Είναι οι δεσμοί του με το Google Account που σου επιτρέπει να συγχρονίσεις τα passwords σε όλες τις συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σου συσκευές. Παρά τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί πολλές φορές όσον αφορά την ασφάλεια, αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη λύση σε σχέση με άλλα password management tools. Και ένας από τους λόγους, είναι η αποφασιστικότητα της Google να υπενθυμίζει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα passwords τους.

Η Google εργάζεται όμως σε ένα πολυαναμενόμενο feature για την desktop έκδοση του Chrome που θα επιτρέψει στους χρήστες να κατεβάσουν ένα CSV file, το οποίο θα περιέχει τα username και τα passwords. Η υπόσχεση αυτή δόθηκε από τον François Beaufort της ομάδας του Chrome στο Google+. Θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν import τα Chrome passwords σε ένα άλλον password manager.

Πώς κάνω export τα Chrome passwords;

Από τη στιγμή που τρέχεις κάποια Chrome Dev Channel build μπορείς να μεταβείς στο Settings > Manage Password > Export. Τώρα πίεσε στο Export Passwords.

Ή σε απλά ελληνικά: Ρυθμίσεις – σύνθετες – διαχείριση κωδικών πρόσβασης – Εξαγωγή

Ανάλογα με ποιο λειτουργικό τρέχεις θα σου ζητηθεί να πληκτρολογήσεις το password του συστήματος.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να επιλέξεις το Import και να προσθέσεις στοιχεία login από ένα ήδη υπάρχον CSV αρχείο.

Χρήση του export option στον κανονικό μου Chrome browser

Είναι γεγονός ότι στον κανονικό chrome, αυτή η επιλογή είναι κάπως θαμμένη. Πως μπορείς όμως να την χρησιμοποιήσεις; Απλά πληκτρολόγησε chrome://flags στην μπάρα διευθύνσεων και έπειτα ενεργοποίησε τα #password-export και #password-import flags. Κάνε μια επανεκκίνηση τον Chrome και ακολούθησε τα ίδια βήματα που περιγράψαμε παραπάνω για την Dev Channel.

Πηγή:digitallife.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button