ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Π.Ε. Μεσσηνίας: Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής ευθύνης της, ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας με την ολοκλήρωση του 2ου δολωματικού ψεκασμού και την εξέλιξη του 3ου δολωματικού ψεκασμού σε αρκετές τοπικές κοινότητες.

Δοθέντος ότι τις τελευταίες μέρες, λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικρατούν για την ανάπτυξη του δάκου, παρατηρήθηκε αυξημένος δακοπληθυσμός σε ορισμένες τοπικές κοινότητες, η υπηρεσία καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατό καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος.

Παρόλα αυτά καλούνται οι παραγωγοί να μην εφησυχάζουν, να παρακολουθούν τις καλλιέργειες τους και να συνεργάζονται με τους υπευθύνους του προγράμματος Δακοκτονίας και με τους επιβλέποντες γεωπόνους ώστε σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί να προβούν και σε ιδιωτικές επεμβάσεις πάντα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ακολουθώντας τα αναγραφόμενα στην ετικέτα των χρησιμοποιούμενων εντομοκτόνων και την σχετική νομοθεσία που αφορά στην χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπονται οι ψεκασμοί κάλυψης για την αντιμετώπιση του δάκου σε ελαιώνες, ο ελαιόκαρπος των οποίων προορίζεται για παραγωγή ΠΟΠ ελαιολάδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button