Τοπικά Νέα

Π. Κατσίβελας: Η απρέπεια του δημάρχου – Ο Δήμαρχος καθυβρίζει τους δημότες του ως «τσαπατζήδες» και ως « αλη(ι)τήριους»

Δείτε τι αναφέρει ανακοίνωση του Παναγιώτη Κατσίβελα

Η απρέπεια του δημάρχου .

Από την ειδησεογραφία της ημέρας , ήρθε και τούτο που μ’ έβγαλε από τα ρούχα μου .

Ο Δήμαρχος ενός τόπου να καθυβρίζει τους δημότες του ως «τσαπατζήδες» και ως « αλη(ι)τήριους» . Γεγονός πρωτάκουστο όσο και απαράδεκτο .

Ο Δήμαρχος προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του , που έχουν καταστεί πρόδηλοι στην κοινωνία της Τριφυλίας δεν διστάζει να ξεφτιλίζει να διασύρει και να διαπομπεύει τους ανθρώπους εκθέτοντας τον εαυτό του αλλά κυρίως διασύροντας τον θεσμό του Δημάρχου τον οποίο εμπιστεύτηκαν όλοι αυτοί οι «αλη(ι)τήριοι» και «τσαπατζήδες».

Για να ξεκαθαρίσουμε :

Ο αλιτήριος είναι ο παλιάνθρωπος, αυτός που δεν έχει τιμή και είναι ανήθικος. Στην αρχαία ελληνική γλώσσα, αλιτήριος ήταν ο αμαρτωλός (ρήμα: αλιταίνω). Σήμερα, επειδή πολλές φορές η εν λόγω λέξη συσχετίζεται με τη λέξη ‘αλήτης’, γι’ αυτό και λανθασμένα γράφεται ως αλητήριος. Σημειώνουμε στο σημείο αυτό πως ο ‘αλήτης’ στην αρχαία ελληνική ήταν ο περιπλανώμενος, συνήθως ο ζητιάνος (ρήμα: αλώμαι). Που κολλάνε όλα αυτά στους ανθρώπους που διαφωνούν με τον υπέρτατο άρχοντα !

Ο τζαμπατζής < (άμεσο δάνειο) τουρκική çabacı + -ς.= που συστηματικά προσπαθεί να αποκτήσει ή να απολαύσει κάτι δωρεάν, τζάμπα, χωρίς να πληρώσει . Τι νιτερέσα είχε ; και με ποιους ; που δικαιούται να μιλάει έτσι ;

Κι αν αυτά τα λέει δημόσια , καταλαβαίνετε τι λέει πίσω σας.

Η αντιπολίτευση τόσο για την πλατεία των Φιλιατρών , όσο και δια την πλατεία των Γαργαλιάνων τον προκάλεσε κατ’ επανάληψη τον κ. Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. να φέρουν τα θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν το τόλμησαν !

Η αντιπολίτευση στις διάφορες παραμυθίες του κ. Δημάρχου , πρότεινε να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα να εκφραστεί η κοινωνία ελεύθερα και υπεύθυνα . Δεν το τόλμησε !

Τόλμησε να παρουσιάσει 2000 υπογραφές λέει , εγκρίσεως της αναπλάσεως της πλατείας των Φιλιατρών , μιας αναπλάσεως που ακόμα δεν έχει ούτε τα σχέδια !!!

Τον προκαλώ να δημοσιεύσει τον κατάλογο με τις υπογραφές των πολιτών , για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος .

Αλήθεια ποιος υπογράφει τις λευκές επιταγές του κ. Δημάρχου ;

Και γιατί ρωτάω δεν μάζεψε υπογραφές και για την πλατεία των Γαργαλιάνων ; Μάλλον αυτούς δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει .

Στην Δημοκρατία υπάρχει και η άλλη άποψη , υπάρχει η συμφωνία υπάρχει όμως και η διαφωνία , κυρίως υπάρχει ο διάλογος . Υπάρχει το δίκαιο ενίοτε υπάρχει και το άδικο ,το οποίο πρέπει να θεραπεύεται. Υπάρχει το νόμιμο το ορθό και απαγορεύεται το έκνομο , το παράνομο, το οποίο πρέπει να διώκεται . Υπάρχει η ελεύθερη έκφραση και απαγορεύεται η χειραγώγηση της ελευθερίας . Προϋποθέτει τον σεβασμό των ανθρώπων και των θεσμών .

Και η αλήθεια είναι ότι η Δημοκρατία διασύρεται στον Δήμο Τριφυλίας .

Η αλήθεια είναι ότι προσβάλλεται το ήθος των ανθρώπων και αυτό είναι ύβρις που θα επιφέρει την νέμεση .

Υ.Γ: Τώρα ότι η Τριφυλία θέλει να γίνει «Λαϊκή Δημοκρατία» κατά Π. Νίκα ε! αυτό , εκτός από ανιστόρητο είναι το ανέκδοτο της χρονιάς !

Σχετικά Άρθρα

11 Σχόλια

  1. Κύριε ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ , προφανώς και ξεχάσατε την δική σας συμπεριφορά και των συμβούλων – συνεργατών σας , προς τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας.

    Προφανώς ξεχάσατε το ύφος αλαζονείας ,επαρσεως & αδιαφοριας που σε διέκρινε κατά την διάρκεια της θητείας σου.

    Καλό θα είναι να κρατηθούν οι τύποι έτσι για τα προσχήματα όχι για κάτι άλλο.

    Υποτίθεται ηγεισθε ενός Φορέα που συνεισφέρει τα μέγιστα στην Ιατρική Επιστήμη.

    Θυμηθείτε τι πράξατε και μην οχλαγωγειτε για άρτους και θεάματα.

    Κριθηκες δια της κάλπης με 30% ειδικά αυτό μην το ξεχνάς.

    1. Προσπαθείτε να μειώσετε τον κ. Κατσιβελα με αυτά που γράφετε; Παραβλέπετε ,σκοπίμως, να σχολιάσετε αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο υπερασπιζόμενος τον Δήμαρχο. Άξιος ο μισθός σας. Έρχεται όμως η κρίση των δημοτών ,η οποία θα είναι και πολύ αυστηρή για τη Δημοτική Αρχή. Λίγη υπομονή!!

      1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ & ΗΘΙΚΗΣ .

        ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ Ν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ & ΕΝΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ Σ’ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ( ΕΚΤΡΩΜΑ )

        ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΛΟΓΙΚΗΣ & ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ Σ’ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ , ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ , ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ , ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ ( ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ , ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ & ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ) .

        ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ , ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ , ΑΛΛΑ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ 2019 ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ( ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ) , ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΑΘΗΤΟ & ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ , ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ & ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ .

        ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ , ΤΗΣ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΩΣ ΑΛΛΑ ΤΕΚΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ .

        ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ .

          1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FAKE NEWS

            ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ .

            Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΕΩΝ

            Η ΩΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

  2. Πολύ σωστά τα λέτε κ. Κατσίβελα. Μακάρι να ξανακατεβείτε για Δήμαρχος, ώστε επιτέλους να μπει ένα φρένο σε όλη αυτη΄ν την κατρακύλα.

  3. Τι τους έκανες εκεί, πρώην δήμαρχε της τριχοτομημενης Τριφυλίας!
    Δήμαρχο και περιφερειάρχη, τους πετσοκοψες με τα ραπανάκια και τα κρεμμυδάκια!

    Βέβαια, μιλάς κι εσύ που τα ίδια σκατοχαρακτηρας είσαι….τι να πού με! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την λαϊκή δημοκρατία των ανυπότακτων Φιλιατρων !

    ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button