Πολιτική

Π. Μαντάς για Μάχη Καλαμάτας: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων στην εορταστική εκδήλωση για τη Μάχη της Καλαμάτας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη τιμή εκπροσώπησα τη Βουλή των Ελλήνων στην εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη της Καλαμάτας, μιας ιστορικής στιγμής κατά την οποία οι συμμαχικές δυνάμεις αντιμετώπισαν με γενναιότητα και ανδρεία τον γερμανό κατακτητή.

Πριν 81 χρόνια άνθρωποι από διαφορετικά μέρη της Γης, υπερασπιζόμενοι το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη απέναντι στη ναζιστική και φασιστική βαρβαρότητα. Μια βαρβαρότητα που παρότι πέρασαν τόσα χρόνια από τότε, τη βλέπουμε ξανά σήμερα να επιστρέφει στην Ευρώπη, εμφανιζόμενη με διαφορετικό, αλλά εξίσου αποκρουστικό, πρόσωπο.

Επέτειοι όπως αυτές υπάρχουν για να μας θυμίζουν διαρκώς το χρέος που έχουμε όλοι μας να υπερασπιστούμε την ελευθερία, την εθνική μας υπόσταση και τις δημοκρατικές μας αξίες απέναντι σε κάθε ολοκληρωτισμό και αυταρχισμό που προσπαθεί να τις απειλήσει. Τιμώντας σήμερα τους Συμμάχους που έδωσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την ελευθερία των λαών, διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη της θυσίας τους. Και αποτίνουμε σε αυτούς φόρο τιμής ώστε κανείς να μην ξεχάσει ποτέ την ευγνωμοσύνη που τους οφείλουμε για το αγαθό της ελευθερίας που απολαμβάνουμε σήμερα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button