Πελοπόννησος

Π. Νίκας για μεταλιγνιτική εποχή: «Στο δήμο Μεγαλόπολης να κατευθυνθούν τα πιο ισχυρά κίνητρα»

Με αφορμή την τελευταία τηλε-συνεδρίαση, της ειδικής επιτροπής για τη δίκαιη, αναπτυξιακή μετάβαση, στην μεταλιγνιτική εποχή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθάρισε τη θέση της περιφερειακής αρχής, γύρω απ’ το πού θα πρέπει να κατευθυνθούν οι πρόνοιες της πολιτείας και της Ευρώπης.

Ο Παναγιώτης Νίκας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής για το θέμα αυτό:

“Η πληττόμενη περιοχή είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης και προς τα εκεί πρέπει να κατευθύνονται τα πιο ισχυρά κίνητρα. Η Μεγαλόπολη δεν πρέπει να αδικηθεί. Αν τα ίδια κίνητρα υπάρξουν και για άλλες περιοχές, υπονομεύεται το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Μεγαλόπολη, κάτι που θα είναι καταστροφικό για την περιοχή. Επιπλέον, δημιουργείται αναίτια αναταραχή, ιδίως τώρα που έχει γίνει αποδεκτή η διαδικασία της δίκαιης μετάβασης, η οποία όμως πρέπει να είναι όντως δίκαιη, δηλαδή να αποβλέπει στην στήριξη της Μεγαλόπολης”.

Το θέμα της παροχής κινήτρων και μέριμνας, απασχολεί και άλλους γειτονικούς δήμους της Μεγαλόπολης, οι οποίοι κινούνται και αυτοί προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης, με αφορμή της συνέπειες απ’ το τέλος της λιγνιτικής δραστηριότητας στο συγκεκριμένο λεκανοπέδιο.

ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.