Εκλογές 2019

Π. Τσίγγανος από τους βροχερούς Γαργαλιάνους: “Ούτε η βροχή δεν μας σταματά!” [εικόνες – βίντεο]

«Όταν αγαπάς μια πόλη και όταν θες να αποδόσεις την τιμή που χρειάζεται, και οφείλεις να αποδόσεις, ούτε η βροχή ούτε τίποτα άλλο δεν σε σταματάει», είπε στην έναρξη της προεκλογικής ομιλίας του, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου στους βροχερούς Γαργαλιάνους, ο Παναγιώτης Τσίγγανος.

Μιλώντας για την πόλη των Γαργαλιανών ο κ. Τσίγγανος είπε, «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σε αυτή τη δυναμική και ιστορική πόλη σε μια πόλη που έχει χαρίσει στην Τριφυλία και ολόκληρη την πατρίδα ανθρώπους που σημάδεψαν την ιστορία ολόκληρης της Ελλάδας, όπως είναι ο Τέλος Άγρας και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, σε μια πόλη που η κοινωνία της είναι τόσο δυναμική και νοικοκυρεμένη που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο το δήμο Τριφυλίας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανοιχτοί Ορίζοντες” αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν στη σύσταση του δήμου όπου δυστυχώς η κοινωνία τότε δεν ακούστηκε και δεν έγινε καμία διαβούλευση και αυτό στην χειρότερη περίοδο όταν ξεκίνησε η κρίση στην χωρά μας.

Συνεργάστηκα με όλες τις δημοτικές αρχές, και αναλαμβάνω το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί, είτε για τα καλά είτε για τα κακά. «Στην πολιτική το να κρύβεσαι πίσω από τη συλλογική ευθύνη είναι δείγμα δειλίας, αλλά και να δηλώνεις ότι συμμετέχεις απολυτά στη συλλογική ευθύνη και η συλλογική ευθύνη να καθορίζει τα πρόσωπα είναι δείγμα ολοκληρωτισμού», είπε με νόημα ο κ. Τσίγγανος.

«Σέβομαι και τιμώ όλους του δημάρχους τόσο επι Καποδίστρια όσο και επι Καλλικράτη που κυβέρνησαν αυτό το δήμο, ο καθένας έκανε και προσέφερε αυτό που μπορούσε, ή αυτό που οι συνθήκες του επιτρέψαν. Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να μηδενίζεται το έργο κανενός. Και αυτό είναι το σύνθημα μας, δεν μηδενίζουμε κανέναν, συνθέτουμε, θέλουμε να συνθέσουμε, επιδιώκουμε να συνθέσουμε, δεν έχουμε αντίπαλους, οι αντίπαλοι μας είναι μόνο τα προβλήματα», μιλώντας για τους πρωην δημάρχους των πόλεων ολόκληρης της Τριφυλίας.

Εξήγησε πως ο συνδυασμός τους είναι ακομμάτιστος, και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι από πολλά κόμματα, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να αφήσουν τις κομματικές τους ταυτότητες.

Τόνισε το γεγονός πως η απλή αναλογική επιβάλει τις συνεργασίες, και χωρίς αυτές τίποτα δεν μπορεί να γίνει της επόμενη ημέρα.

Μιλώντας για τα έργα που αφορούν την πόλη των Γαργαλιάνων αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην υλοποίηση της αποχέτευσης της πόλης των Γαργαλιάνων και του βιολογικού καθαρισμού με την άμεση υποβολή στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. Μίλησε για σχεδιασμό και υλοποίηση νέου κτιρίου για το 2ο νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, όπως και το σχεδιασμό και υλοποίηση νέου Γυμνασίου – Λυκείου στον προβλεπόμενο χώρο του γηπέδου. Για την αξιοποίηση τόσο του κτηρίου στο Βρωμονέρι όσο και του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων. Μίλησε για επαναξιολόγηση του κυκλοφοριακού, για τη βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και των δημοτικών κτιρίων.

Ο κ. Τσίγγανος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότ η πόλη των Γαργαλιάνων βρίσκεται δίπλα στην Costa Navarino, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός αυτό.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία τους είπε, «Κάποτε ένα περιηγητής που περνούσε από την πόλη των Γαργαλιάνων είπε πως είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πάρα πολύ όμορφη θεά, χτισμένη σε υψόμετρο και υπάρχουν πολλά κυπαρίσσια, σήμερα δεν υπάρχουν κυπαρίσσια, όμως επιτρέψετε σε έναν Κυπαρίσσιο να έρθει να σας πει τις απόψεις του για την πόλη σας. Έχουμε την εμπειρία και τους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα χωρίς και γινάτια και παρωπίδες. Η επομένη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Το σύνθημα μας είναι ότι δεν έχουμε αντιπάλους, θα πρέπει την επόμενη μέρα να μιλήσουμε με όλους. Χαμογελάσατε στην πόλη σας, να σας χαμογελάσει και αυτή»!

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button