Αθλητικά

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον Νταβίντε Αστόρι

Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο αρχηγό της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι, είπε σήμερα σύσσωμο το ιταλικό ποδόσφαιρο στην Φλωρεντία.

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που διαδραματίστηκαν έξω από την εκκλησία του «Τιμίου Σταυρού για τον 31χρονο αρχηγό των «βιόλα», που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (4/3) από ανακοπή καρδιάς.

Περίπου 6.000 οπαδοί της Φιορεντίνα, φορώντας τη φανέλα της ομάδας με το όνομα του Αστόρι και με κασκόλ στα χέρια τους, έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος, η σορός του οποίου πέρασε μπροστά από το γήπεδο «Αρτέμιο Φράνκι» με τον κόσμο να χειροκροτεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσο και δηλωμένος οπαδός της Φιορεντίνα, η Ίντερ με τους Ζανέτι, Σπαλέτι και Μπόρχα Βαλέρο, η Ρόμα με τους Τότι, Ντε Ρόσι, και Ναϊνγκολάν, η Νάπολι με τον Μάτζιο, αλλά και η Γιουβέντους με τους Μπουφόν, Κιελίνι και Αλέγκρι. Πρώην συμπαίκτες του όπως οι Μπερναρντέσκι, Φλορέντσι, Περίν, Πασκουάλ, ο Αντρέα Πίρλο, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, αλλά και όλη η οικογένεια της Φιορεντίνα από τους ιδιοκτήτες Ντέλα Βάλε μέχρι και τις μικρές ομάδες ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Αστόρι.

Συγκλόνισε ο επικήδειος του Μπάντελ

Φορτισμένος συναισθηματικά και με λόγια που συγκλόνισαν όσους ήταν στην εκκλησία, ο Μίλαν Μπάντελ αποχαιρέτησε, εκ μέρους των παικτών της Φιορεντίνα, τον Ντάβιντε Αστόρι.

Eπικήδειο εκφώνησε αρχικά ένας εκ των δύο αδερφών του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Κροάτης μέσος, στον οποίο περνά πια το περιβραχιόνιο του αρχηγού των «βιόλα».

O Mπάντελ χρησιμοποίησε ελάχιστα παρελθοντικό χρόνο, μίλησε κυρίως στον ενεστώτα κάνοντας όλους όσοι ήταν στην κηδεία, τόσο εντός της εκκλησίας όσο και εκτός αυτής να λυγίσουν.

«Mιλώ εκ μέρους των συμπαικτών μου και της οικογένειας της Φιορεντίνα. Το όνομά σου στα εβραϊκά σημαίνει αγαπητός. Αυτό ήταν το πραγματικό όνομά σου, σου ταίριαζε, το δείχνουν όλοι αυτοί που ήρθαν σήμερα εδώ.

Είσαι ο αδερφός και ο γιος που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Οι γονείς σου δεν έχουν τίποτα κακό να πουν.

Εσύ είσαι το ποδόσφαιρο. Το πραγματικό ποδόσφαιρο. Το αγνό ποδόσφαιρο των παιδιών.

Ντάβιντε, είσαι απλός, ευθύς, πραγματιστής. Με το βαθύ βλέμμα σου κοιτάζεις τον άλλο και μένεις εκεί. Δεν είσαι σαν τους άλλους.

Είσαι ο καλύτερος συμπαίκτης που θα μπορούσε κάποιος να έχει. Ο Ντάβιντε είναι πάντα εδώ, είμαστε ασφαλείς.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γέλιο σου, τα αστεία σου: του διάσημου σχεδιαστή μόδας και ποδοσφαιριστή στον ελεύθερο χρόνο σου, όπως έλεγες.

Κατάφερες να μιλήσεις στην ψυχή μας, να μας δείξεις τον δρόμο, να δώσεις κίνητρο στους νεότερους. Έχεις το χάρισμα να μιλάς μια παγκόσμια γλώσσα, να απευθύνεσαι στην καρδιά μας, λίγοι έχουν αυτό το δώρο.

Οι σκέψεις μας είναι με τη μητέρα, τον πατέρα σου, τα αδέρφια σου, τη Φραντσέσκα και την πριγκίπισσα Βιτόρια (σ.σ. η γυναίκα του και η κόρη του). Ήσουν ένας άντρας με κεφαλαίο Α και αυτό θα της το πούμε.

Θα τελειώσω με ένα ανέκδοτο. Τα πρωινά όταν έμπαινες στο δωμάτιο του μασάζ, άναβες το φως. Αυτό είσαι για όλους εμάς, Είσαι το φως μας» είπε με τρεμάμενη φωνή ο Μπάντελ.

 

 

eleftherostypos

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button