Viral

Ρεκόρ ταχύτητας με… τρακτέρ με την βοήθεια της ομάδας της Williams από την F1! [βίντεο]

Η ομάδα F1 της Williams βοηθά την JCB να γράψει ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας για τρακτέρ πετυχαίνοντας 166,7 χλμ.

Πριν από ένα χρόνο η εκπομπή αυτοκινήτου Top Gear, πέτυχε Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας (140,44 χιλιόμετρα) στο χώρο Bruntingthorpe, ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Leicestershire, της Βρετανίας. Μετά από 15 μήνες, ένα νέο ρεκόρ σημαντικά ταχύτερο από το προηγούμενο «γράφτηκε». Αυτή τη φορά η JCB δημιούργησε ένα διαφορετικό τρακτέρ Fastrac 8000 με την βοήθεια της ομάδας της Williams από την F1.

Πρώτα από όλα το ρεκόρ των 166,72 χλμ στο αεροδρόμιο Yorkshire Elvington, πέτυχε ο Guy Martin, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών της Βρετανίας και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών. Η προσπάθεια κινηματογραφήθηκε και θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στην χρονιά από το Channel4. «Ήταν μία υπέροχη ημέρα με την JCB στο Elvington. Το τρακτέρ ήταν σταθερό και μου ενέπνεε ασφάλεια καθώς κάναμε την προσπάθεια μας» δήλωσε ο Martin.

Όσο αφορά το… τρακτέρ, πρόκειται για το μοντέλο Fastrac 8000 με κινητήρα 7.200 κ.εκ. diesel με απόδοση 1000 ίππων και 2.500 Nm ροπής. Οι μετατροπές του κρατήθηκαν μυστικές και μόνο το κιβώτιο ταχυτήτων αποκαλύφθηκε, πως δεν ήταν το standard CVT από το όχημα παραγωγής αλλά ένα εξατάχυτο της ZF. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι δουλειά της Williams Advanced Engineering, η οποία δεν είναι άλλη από την Williams Formula 1.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button