Δήμος Μεσσήνης

Ρωμύρι: Από πέτρα και μνήμη – Ψηφιακό αφιέρωμα-οδοιπορικό από μαθητές της Μεσσήνης

Στο Ρωμύρι είναι αφιερωμένο ψηφιακό οδοιπορικό που δημιούργησε ομάδα μαθητών της σχολής πληροφορικής Αλγόριθμος για τις ανάγκες του φορέα ψηφιακής προβολής “Στην ομορφιά που χάνεται”.

Με στόχο την παρουσίαση του θρυλικού αυτού χωριού που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου Νέστορος στον οποίο ανήκει και διοικητικά δημιούργησαν την ιστοσελίδα  www.romirimessiniasperiigisi.blogspot.com αναρτώντας παράλληλα σε ομάδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες από το Ρωμύρι. Για τους μαθητές και τον συντονιστή της ομάδας και καθηγητή τους Γιάννη Λάσκαρη, το Ρωμύρι αν και έρημο χωριό λόγω της ιστορικής του παρακαταθήκης της φυσικής του ομορφιάς και το “χάρισμα” να διατρέχεται από όλα εκείνα τα αρχιτεκτονικά και  πολιτιστικά χαρακτηριστικά που ταυτίζονται με την ιστορική φυσιογνωμία της Ελλάδας, αποτελεί την αφορμή για πολιτιστική σύζευξη των δύο Δήμων.

Το χωριό παραμένει ζωντανό μέσα από τις προσπάθειες και  τις πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις των ανθρώπων του, που δεν το λησμόνησαν ενώ κυοφορείται η ελπίδα να αποτελέσει προορισμό για λάτρεις του εναλλακτικού και βιωματικού τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button