Κόσμος

Ρωσία: Πόσοι έχουν κληθεί στο πλαίσιο της επιστράτευσης

«Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έφτασαν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της μερικής κινητοποίησης που ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική κινητοποίηση στη Ρωσία. Σύμφωνα με όσα είπε καλούνται έφεδροι στρατιώτες με στρατιωτική εμπειρία, οι οποίοι έχουν ειδικότητεςπου είναι σε ζήτηση μεταξύ των στρατευμάτων. Με τη σειρά του, ο Σόιγκου διευκρίνισε ότι σχεδιάζεται να καλέσει έως και 300.000 άτομα.

«Η εκπαίδευση του προσωπικού των συγκροτημένων μονάδων πραγματοποιείται σε 80 πεδία εκπαίδευσης και σε έξι κέντρα εκπαίδευσης», είπε ο Σόιγκου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει εκπληρώσει τα σχέδια για μερική κινητοποίηση κατά πάνω από τα δύο τρίτα.

Οι δηλώσεις του Σόιγκου έγιναν αφότου ο κυβερνήτης της περιοχής Χαμπάροφσκ, στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι χιλιάδες κινητοποιημένοι έφεδροι στάλθηκαν στα σπίτια τους αφού κρίθηκαν ακατάλληλοι για υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button