Ελλάδα

Ρόδος: Μειωμένο καταλογισμό θα υποστηρίξει η 45χρονη οικιακή βοηθός

Οι δικηγόροι της 45χρονης αναμένεται να υποβάλουν στοιχεία από προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις

Τον ισχυρισμό περί μειωμένου ως ανύπαρκτου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας θα υποστηρίξει σήμερα απολογούμενη ενώπιον του τακτικού Ανακριτή η 45χρονη οικιακή βοηθός, η οποία δολοφόνησε την 75χρονη γυναίκα στη Ρόδο και στη συνέχεια ομολόγησε τον φόνο άλλων τριών γυναικών και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της σε ηλικία ενός έτους.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr οι δικηγόροι της 45χρονης αναμένεται να υποβάλουν στοιχεία από προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις από τον εγκλεισμό της στο ψυχιατρικό ίδρυμα της Λέρου καθώς και της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από την οποία ζητήθηκε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη.

Τον ισχυρισμό της αυτό θα ενισχύσουν εξάλλου και με στοιχεία από τις τρείς καταθέσεις που έδωσε προανακρινόμενη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου υποστηρίζοντας ότι τέλεσε τα εγκλήματα που ομολόγησε γιατί είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε διότι της προκαλούσε καταστολή και αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της ως οικιακής βοηθού.

 

Η πρώτη εικόνα από τον τόπο του εγκλήματος με θύμα την 75χρονη / Πηγή: dimokratiki.gr

Για τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού θα επικαλεστούν και στοιχεία από τις τρείς καταθέσεις που έδωσε η 45χρονη στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου υποστηρίζοντας ότι τέλεσε τα εγκλήματα που ομολόγησε γιατί είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε διότι της προκαλούσε καταστολή και αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της ως οικιακής βοηθού.

Tο πόρισμα του ιατροδικαστή αποδίδει τον θάνατο της 75χρονης στη Ρόδο σε ασφυξία κάτι που είναι συμβατό με τους ισχυρισμούς της 45χρονης ότι την έπνιξε με το μαξιλάρι.  Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε σε βάρος της 45χρονης οικιακής βοηθού ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button