Ελλάδα

Ρόδος: Μια επέμβαση ρουτίνας λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή

Η «περιπέτεια» που έζησε 36χρονος όταν μπήκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για μία απλή εγχείριση και εξαιτίας λάθων ιατρικών χειρισμών – όπως καταγγέλλει – έφθασε ένα σκαλοπάτι πριν το θάνατο, θα απασχολήσει την προσεχή Πέμπτη το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης με την αγωγή που κατέθεσε ο 36χρονος δια των δικηγόρων Γεωργίου Ρουμελιώτη και Ιωάννη Παντελίδη, διεκδικώντας το χρηματικό ποσό των 345.000 ευρώ από το νοσοκομείο της Ρόδου, σε μία προσπάθεια να επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αγωγή, η ταλαιπωρία του 36χρονου ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου 2014 όταν επισκέφθηκε γιατρό του νοσοκομείου και διαπιστώθηκε ότι θα έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας για πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Μάλιστα καθώς η περίπτωσή του θεωρούνταν απλή, η εγχείριση θα γινόταν με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης.

Το ραντεβού κλείστηκε για τις 24 Ιανουαρίου 2015 και μία ημέρα νωρίτερα ο 36χρονος επισκέφθηκε και πάλι τον αρμόδιο ιατρό, όπου αφού του έγιναν οι απαραίτητες προεγχειριτικές εξετάσεις, και τον διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειαζόταν να παραμείνει νοσηλευόμενος, επέστρεψε σπίτι του.

Την επόμενη μέρα, όπως είχε συμφωνηθεί, ο 36χρονος υπεβλήθη στην επέμβαση από τον ιατρό, ο οποίος ολοκληρώνοντας είπε στους συγγενείς του ότι όλα πήγαν καλά και απλώς «δυσκολεύτηκε λίγο διότι ο ασθενής ήταν λίγο μεγαλόσωμος».

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε σε θάλαμο και αμέσως μόλις συνήλθε από τη νάρκωση άρχισε να αισθάνεται πόνους στην περιοχή της κοιλιάς, να είναι αδύναμος και υποτονικός και να ζητάει συνεχώς παυσίπονα.

Την επόμενη ημέρα το πρωί τον επισκέφθηκε ο ιατρός που τον είχε εγχειρίσει, του είπε πως όλα πήγαιναν καλά, ότι ο πόνος που ένιωθε οφειλόταν σε επιφανειακό τραύμα στην κοιλιά του και δεν ενέπνεε καμία ανησυχία και πως θα έμενε άλλο ένα βράδυ στο νοσοκομείο προκειμένου να ηρεμήσει και μετά θα επέστρεφε σπίτι του.

Ο ιατρός – σύμφωνα με τον 36χρονο- δεν τον υπέβαλε σε καμία περαιτέρω εξέταση ώστε να διαπιστώσει την πιθανή άλλη αιτία του πόνου του.

Πράγματι, την επόμενη μέρα ο θεράπων ιατρός είπε στον 36χρονο να βγάλει εξιτήριο και να πάει σπίτι του, καθώς αφενός δεν υπήρχε λόγος παραμονής του στο νοσοκομείο και αφετέρου υπήρχε κίνδυνος ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Όμως ακόμη και στο σπίτι του η κατάσταση του 36χρονου δεν παρουσίασε καμία βελτίωση, αντίθετα χειροτέρευε με αποτέλεσμα το απόγευμα της ίδιας ημέρας να επιστρέψει και πάλι στο νοσοκομείο όπου επισκέφθηκε τα επείγοντα και στη συνέχεια διανυκτέρευσε στη μονάδα εμφραγμάτων με εντολή του ιατρού που τον είχε εξετάσει.

Ο ίδιος αυτός ιατρός διέγνωσε και μερική νεφρική ανεπάρκεια για την οποία ενημέρωσε τους συγγενείς του 36χρονου.

Το πρωί στις 27 Ιανουαρίου 2015 ο 36χρονος υπεβλήθη σε εξετάσεις και αργά το απόγευμα ενημερώνονται οι συγγενείς του από άλλο χειρούργο ιατρό ότι «μάλλον με τη λαπαροσκόπηση τρυπήθηκε το λεπτό έντερο και γι’ αυτό θεώρησε επιβεβλημένο ότι πρέπει να γίνει άμεσα εγχείρηση αποκατάστασης του εντέρου καθώς είχε οξεία περιτονίτιδα».

Οι συγγενείς του 34χρονου ζήτησαν να τον μεταφέρουν στην Αθήνα όμως, όπως τους είπαν οι ιατροί, η κατάστασή του ήταν κρίσιμη και δεν υπήρχε τέτοιο περιθώριο.

Έτσι – σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή που έχει κατατεθεί στο δικαστήριο- ο 36χρονος υπεβλήθη την ίδια ημέρα αργά το απόγευμα σε νέα εγχείριση η οποία διήρκησε τέσσερις ώρες!

Οι γιατροί είπαν πως η εγχείριση πήγε καλά και ο 36χρονος διασωληνωμένος και με μηχανική υποστήριξη λόγω της κατάστασής του μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι μέρες περνούσαν και η κατάσταση του 36χρονου ήταν πολύ οριακή, ενώ οι γιατροί εξέφραζαν φόβους ότι «λόγω του βεβαρημένου ιστορικού του υπήρχε το ενδεχόμενο να υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια»!

Μέχρι τις 16 Μαρτίου 2015 νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ ο 36χρονος και αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε κλινική του νοσοκομείου όπου παρέμεινε έως το τέλος του ίδιου μήνα οπότε και πήρε εξιτήριο.

Αλλά ακόμη και μετά την μεταφορά του στο σπίτι του ο 36χρονος αντιμετώπιζε για αρκετό καιρό προβλήματα με την υγεία του, την οποία προσπαθεί να επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση.

Για όλα αυτά τα έξοδα που έχει κάνει αλλά κυρίως για τον ψυχικό κλονισμό, την οδύνη και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί και η οποία συνεχίζεται ως και σήμερα ο 36χρονος ζητά από το νοσοκομείο της Ρόδου να του καταβάλλει το συνολικό ποσό των 345.000 ευρώ.

rodiaki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button