ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Σαν καρτ ποστάλ: Το παραδοσιακό στολίδι της Μεσσηνίας σκαρφαλωμένο στα 680 μέτρα – Δείτε γιατί φημίζεται

Αν δεν έχετε ταξιδέψει ακόμα μέχρι την Μεσσηνία, τότε ίσως αξίζει να το κάνετε μόνο και μόνο για να δείτε το Λαδά. Ένα παραδοσιακό, γραφικό χωριό, μέσα στο πράσινο και τα νερά.

Λαδά

Βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και μόνο που το βλέπεις από μακριά θυμίζει καρτ ποστάλ. Παραδοσιακά σπίτια χτισμένα μέσα στο πράσινο, πετρόχτιστα σοκάκια, βρύσες με γάργαρο νερό, γεφύρια και φυσικά πολλά τρεχούμενα νερά που κάνουν ακόμα πιο όμορφο το φυσικό τοπίο.

Λαδά

Σημείο αναφοράς του χωριού είναι σίγουρα η παραδοσιακή πλατεία με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, τη βρύση και τα αιωνόβια πλατάνια που προσφέρουν τον ίσκιο τους από την Άνοιξη και μετά.

Λαδά

Έχει ενδιαφέρον: Πολλά και διαφορετικά τα σημεία που έχουν ενδιαφέρον στο χωριό. Μέσα στο χωριό υπάρχει ο ναός των Ταξιαρχών με τον πύργο- κωδωνοστάσιο, ενώ λίγο πιο έξω σώζεται το καθολικό της παλαιάς μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Στη θέση Μάτια υπάρχει η εντυπωσιακή δίτοξη γέφυρα που ενώνει τα χωριά Λαδά και Καρβέλι.

Λαδά

Ο Λαδάς είναι από τα λίγα χωριά της περιοχής που έχουν διατηρήσει τα αμπέλια τους, με παλιές τοπικές ποικιλίες. Για αυτό και το χωριό είναι πολύ γνωστό για την γιορτή του κρασιού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου με πολιτιστικές εκδηλώσεις,  δωρεάν κρασί, φαγητό και πολλούς επισκέπτες που ανεβαίνουν στον Ταΰγετο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Λαδά

info

Φωτογραφίες: http://www.syllogos-lada.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button