Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Δεκαπενταύγουστος με 3.500 κρούσματα λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Περαιτέρω κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας το επόμενο προσεχές διάστημα προβλέπουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Χαρακτηριστικά όπως επισήμανε ο καθηγητής, λόγω εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, υπολογίζει ότι τα ημερήσια κρούσματα στα τέλη Ιουλίου θα είναι 2.600 ενώ με βάση τις προβλέψεις που βασίζονται στην ανάλυση των λυμάτων τα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν στα 3.500 ημερησίως γύρω στα μέσα Αυγούστου.

«Αυτό που βλέπουμε οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων και ίσως και στην υπερβολική διασκέδαση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξηγώντας ότι προς το παρόν μόνο το 10- 15% των κρουσμάτων είναι της μετάλλαξης Δέλτα.

«Η Δέλτα θα κυριαρχήσει τέλος Ιουλίου γι’ αυτό είναι κρίσιμο το τι θα κάνουμε τώρα», τόνισε ενώ ερωτηθείς για το μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε, παρέπεμψε στις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος έχει τονίσει «προφανέστατα η λύση είναι ο γρήγορος εμβολιασμός».

«Οι εκλογές κερδίζονται πόρτα- πόρτα. Κάπως έτσι πρέπει να πείσουμε για τον εμβολιασμό κι αυτό χρειάζεται κινητοποίηση όλων, με τη συμμετοχή των Δήμων, της Εκκλησίας, όλων», τόνισε.

«Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τη διασπορά νωρίτερα. Να μπορούμε να καταλάβουμε για ποια διασπορά πρόκειται και να πάμε σε στοχευμένη επιτήρηση», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι για την ανακοπή του κύματος πρέπει να γίνονται «υποχρεωτικά self test σε όλους τους εργαζόμενους και συστάσεις σε αυτούς που δεν είναι υποχρεωμένοι να τα κάνουν».

«Αν ληφθούν μέτρα θα πρέπει να είναι σοβαρά και να τηρηθούν», κατέληξε και πρότεινε «μάσκα παντού και απαγόρευση της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button