Ελλάδα

Σαρηγιάννης: 5000 κρούσματα τον Αύγουστο χωρίς νέα μέτρα

Σαρηγιάννης: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας από τον καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Υπενθυμίζουμε πως τα κρούσματα χθες Κυριακή ανήλθαν συνολικά σε 1.605 με 453 εξ’ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κος Σαρηγιάννης.

Σαρηγιάννης: Οι δυσοίωνες προβλέψεις του καθηγητή

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεταιο κος Σαρηγιάννης και η ομάδα του μέχρι το τέλος της βδομάδας θα δούμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα που φαίνεται να συνεχίζει μέχρι τέλος του Αυγούστου.

Σαρηγιάννης

Αν πάρουμε μέτρα αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4.000 – 5.000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου, τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε αυτή την στιγμή ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1, 02 πολύ κοντά στο 1 που είναι η σταθερότητα και αυτός ο αριθμός θα ανεβεί στο 1,25 που είναι μια σημαντική αύξηση. Σαρηγιάννης

Παράλληλα, ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε πως αν εμφανιστεί η μετάλλαξη Δέλτα σε μια τάξη θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και αυτά θα γυρίσουν στα σπίτια τους και θα κολλήσει το 30% των ανεμβολίαστων ενηλίκων και τότε το ΕΣΥ θα δεχτεί πίεση.

Νησιά Covid: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα κορωνοπάρτι

Συναγερμός έχει σημάνει από τους ειδικούς σχετικά με τα κορωνοπάρτι ειδικά όσο πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα νησιά λόγω της τουριστικής κίνησης, αλλά και στα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα οποία γεμίζουν από κόσμο που επισκέπτεται τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, όμως οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα κατά του covid. Σαρηγιάννης

Ο φόβος διασποράς εκτός της Αττικής και άλλων μεγάλων νομών και της μεταφοράς του ιού σε ειδικά σε ηλικιωμένους είναι μεγάλος. Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό, έστω και με την πρώτη δόση, πριν από τις διακοπές του Αυγούστου.

Το νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ

Πιο αυστηροί και εντατικοί γίνονται οι έλεγχοι από ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό, μετά το καμπανάκι συμμόρφωσης σε οκτώ νησιά για την τήρηση των μέτρων καθώς είναι οριακά τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στο σύστημα υγείας, έρχονται πιο αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι από ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό. Κορωνοϊός

Θα γίνονται «τετραπλοί» έλεγχοι, επαναλαμβανόμενοι με περάσματα από τα ίδια μπαρ και… σοκάκια για αποτροπή όρθιων και συνωστισμού. Αρχικά θα γίνεται επίπληξη και μετά 2.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών. Υπενθυμίζεται ότι σε Ίο και Πάρο υπήρξε ενίσχυση αστυνομικών από την Αθήνα. Τριάντα στο ένα και άλλοι 30 στο άλλο ενώ θα υπάρχουν 20μελή κλιμάκια αστυνομικών στα υπόλοιπα 6 «κόκκινα» νησιά.

Παράλληλα, 730 δόκιμοι αστυφύλακες θα διανεμηθούν στα επίφοβα νησιά για τον ίδιο λόγο ενώ «μυστικοί» αστυνομικοί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, με κάμερες θα μπαίνουν σε βίλες και κλαμπ. Στο ίδιο πλαίσιο γίνεται «σκανάρισμα» στα social media για καλέσματα σε πάρτι και συγκεντρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button