Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Σεμινάρια για γονείς από το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. και το Δήμο Πύλου-Νέστορος

Κύκλο σεμιναρίων για γονείς πρόκειται να πραγματοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν σε χώρους σχολικών μονάδων Α’βαθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Παιδικοί Σταθμοί και Νηπιαγωγεία).
Στόχος τους είναι η ενίσχυση και η στήριξη του γονεϊκού ρόλου στη σύγχρονη εποχή, ώστε οι γονείς να υιοθετήσουν πρακτικές που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν μια πιο ουσιαστική σχέση και επικοινωνία με τα παιδιά τους. Στα πλαίσια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, για όσα τους απασχολούν στη σχέση τους με τα παιδιά.

Η θεματολογία των σεμιναρίων είναι η εξής:
– Διαχείριση ενδοοικογενειακών σχέσεων στην εποχή της πανδημίας
– Ανοίγοντας τις πόρτες επικοινωνίας με το παιδί μας
– Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού
– Παιδί και κόσμος των συναισθημάτων
– Η πρόληψη της ενδοσχολικής βίας
– Γονείς και παιδιά στην εποχή του διαδικτύου
– Μεταβάσεις: η προσαρμογή του παιδιού στο Νηπιαγωγείο και από εκεί στο Δημοτικό
– Οι σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πρόνοιας του Δήμου Πύλου- Νέστορος Τηλ. 2723360246, και στο ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας Τηλ. 2721084009.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button