Ελλάδα

Σε έξαρση η γρίπη στα παιδιά – Κρούσματα στρεπτόκοκκου και στην Ελλάδα

Σε φάση έξαρσης βρίσκεται η γρίπη, με τα νοσοκομεία και τα ιατρεία των παιδιάτρων να είναι ασφυκτικά γεμάτα.

«Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν. Η γρίπη δεν είναι μία απλή ασθένεια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, κάτω του ενός έτους», τόνισε στο Mega το πρωί της Πέμπτης (8/12) o παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει επικράτηση της γρίπης Α’ στο 90% και της γρίπης Β’ στο 10%. Ένα στα 10 παιδάκια θέλει νοσηλεία. Έχουμε 2 εκατομμύρια παιδιά στην Ελλάδα, έχουν εμβολιαστεί 450.000 παιδιά για τη γρίπη».

Η σύστασή του είναι οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τη νοσηρότητα και τη σοβαρότητα της νόσου.

Περιστατικά στρεπτόκοκκου στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. «Είναι για εμάς κάτι συνηθισμένο. Στην Ελλάδα το αντιμετωπίζουμε καλά. Έχει πυρετό, πόνο στον λαιμό και πρήξιμο των αδένων».

«Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα είναι δύσκολα τα πράγματα»

«Έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα, έχει επιδεινωθεί η κατάσταση από χθες. Δεν υπάρχουν αντιοβιοτικά και φάρμακα για τον βήχα. Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα είναι δύσκολα τα πράγματα» είπε και πρότεινε τη χρήση μάσκας που μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της νοσηρότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button