ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Σε εξέλιξη οι φυτεύσεις υπαίθριων καρπουζιών στην Τριφυλία

Το 40% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων καρπουζιού στην Τριφυλία υπολογίζεται ότι έχει φυτευτεί μέχρι τώρα

Την τελευταία εβδομάδα οι φυτεύσεις έχουν εντατικοποιηθεί και υπολογίζεται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, να έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του μήνα. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραμένουν σταθερές στα 6.000 στρέμματα περίπου και όλα δείχνουν ότι θα είναι μια πρώιμη χρονιά.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα “Ελευθερία”, “οι φυτεύσεις έχουν ξεκινήσει και έχουμε φτάσει στο 40% περίπου, με την καλλιέργεια να παραμένει σταθερή στα 6.000 στρέμματα περίπου. Οι συνθήκες μέχρι τώρα είναι αρκετά καλές, με χαμηλή υγρασία και ηλιοφάνεια. Επίσης η προετοιμασία των εδαφών έγινε με καλές συνθήκες και αυτό έχει σημασία, αν και οι παραγωγοί της περιοχής πλέον είναι πολύ πεπειραμένοι”. Ο κ. Παρασεκυόπουλος εκτίμησε ότι θα είναι μια πρώιμη χρονιά στην καλλιέργεια με βάση όπως ξεκίνησαν οι φυτεύσεις, ενώ πρώιμη είναι η χρονιά και στα θερμοκήπια, όπου στα αγγούρια έχει ξεκινήσει η συγκομιδή και οι εξαγωγές, καθώς τα αγγούρια της Τριφυλίας είναι γνωστά για τα εξαιρετικά οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button