Ελλάδα

Σε 30 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκαν πρωτοκλασάτα στελέχη της «greek mafia»

Η δίκη αφορούσε έρευνα που είχε διεξαγάγει το 2015 το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Ασφάλειας Αττικής – Το μήνυμα Χρυσοχοΐδη και ο ρόλος του στην τελική έκβαση της υπόθεσης – Είχε στείλει τον φάκελο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Τον δρόμο προς τη φυλακή πήραν τρία πρωτοκλασάτα στελέχη της «νύχτας» μετά τη δίκη της λεγόμενης «greek mafia».

Η δίκη αφορούσε έρευνα που είχε διεξαγάγει το 2015 το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Ασφάλειας Αττικής.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών είχαν μπει τρεις ομάδες μπράβων που εισέπρατταν χρήματα για «προστασία» από εκατοντάδες καταστήματα του λεκανοπεδίου, ενώ εμπλέκονταν ακόμα σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και ξυλοδαρμούς αθλητικών παραγόντων.

Το μήνυμα της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα και τη λεγόμενη «greek mafia», έπαιξε σύμφωνα με νομικούς κύκλους καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της υπόθεσης. Ο φάκελος της υπόθεσης, εξάλλου, ήταν ένας από αυτούς που προ μηνών είχε παραδώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελλέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα.

Τελικά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμφθηκαν να δικαστούν αρχικά 27 κατηγορούμενοι
.

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 2,5 χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Σε τρεις από τους βασικούς κατηγορούμενους η έδρα επέβαλε ποινές κάθειρξης 30 ετών, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές τους, με συνέπεια να πάρουν τον δρόμο για τη φυλακή. Στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν βαριές ποινές, με το δικαστήριο πάντως να κάνει αποδεκτά τα αιτήματα για αναστολή εκτέλεσής τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button