ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας: Tο χωριό των αγαλμάτων – Ιδανικό για βιωματικό τουρισμό

Αφιέρωμα στο χωριό Σιδηρόκαστρο της  Τριφυλίας μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας της ομάδας των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης πραγματοποιείται σε ομάδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ενώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://sidirokastroperiigisi.blogspot.com

Το γνωρίζαμε ως το χωριό των αγαλμάτων και σίγουρα αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του όμορφου Σισηρόκαστρου. Είναι όμως και ένα γραφικό ορεινό χωριό που διατηρεί την γοητεία της πέτρας που έχει συνυπάρξει με τη φύση και αναδεικνύει την αρχιτεκτονική κληρονομιά που πρεσβεύει ο τόπος αυτός. Ήσυχο χωριό με παλαιά αρχοντικά και πετρόκτιστα σπίτια με τη κεντρική εκκλησία να δεσπόζει σε ύψωμα του χωριού από οπου και εποπτεύεις το πανέμορφο χωριό. Στο Σιδηρόκαστρο παίρνεις μια βαθειά ανάσα και στη κυριολεξία βουτάς στην ιστορία που έχει σμιλέψει την καρδιά και την γη της ορεινής Τριφυλίας. Σε δύσκολες εποχές επιβίωσαν με αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα οι άνθρωποι της και όπως τα αντικρίζεις περιποιημένα αυτά τα χωριά έστω και ερημωμένα αντιλαμβάνεσαι το έργο με το οποίο έχουν καταπιαστεί σύλλογοι αλλά και ντόπιοι για να μείνουν αναλλοίωτα στη φθορά του χρόνου. Η άποψη μας είναι πως το Σιδηρόκαστρο αποτελεί δείγμα μουσείου χωριού που προσφέρεται για βιωματικό τουρισμό. Για τη σελίδα και φορεά ψηφιακής προβολής «ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ» Γιάννης Λάσκαρης Δράση/Οκτωβρίου από τις ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΚΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button