Αθλητικά

Σκίμπε: «Αύριο με την Ουγγαρία θα δείτε μια διαφορετική Εθνική ομάδα»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανίστηκε σίγουρος ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δείξει αύριο στο ΟΑΚΑ το καλό του πρόσωπο και προανήγγειλε αλλαγές σε πρόσωπα και… νοοτροπία – «Είμαστε το φαβορί», τόνισε ο Φορτούνης

Μετά την ήττα στη Βουδαπέστη η Εθνική έβαλε τον εαυτό της σε δύσκολη θέση, ωστόσο τόσο ο Μίχαελ Σκίμπε, όσο και ο Κώστας Φορτούνης εμφανίστηκαν σίγουροι ότι στη νέα κόντρα με τους Μαγυάρους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όχι απλά δεν θα κάνει τα ίδια λάθη, αλλά θα δείξει ένα διαφορετικό πιο επιθετικό πρόσωπο που θα της επιτρέψει να πάρει τη νίκη για να συνεχίσει να διεκδικεί την πρώτη θέση στον όμιλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός Ομοσπονδιακός τεχνικός:

-Πως διαχειρίζεστε τα πολλά προβλήματα εν όψει ενός αγώνα που μοιάζει να είναι τελικός;

«Όπως είπε κι ο Κώστας έχουμε αρκετά προβλήματα, αλλά το καλό με την Εθνική είναι πως όταν έχεις προβλήματα απουσιών μπορείς να βρεις αντικαταστάτες από άλλες ομάδες. ΚΙ αυτό θα δείξουμε ότι είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο δυνατή ως ομάδα. Θα παίξουμε πιο επιθετικά και έχουμε τους παίκτες να το κάνουμε»

-Από το πάθημα της Βουδαπέστης ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν;
«Κυρίως η αμυντική μας λειτουργία… Στον εκτός έδρας αγώνα δώσαμε χώρο και δεχθήκαμε δύο ωραία., αλλά εύκολα γκολ γιατί δεν τους πιέσαμε Τους αφήσαμε να πιστέψουν ότι μπορούν και δεν πρέπει να επαναληφθεί»

-Η κριτική μετά την ήττα στην Ουγγαρία εστιάστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και την έλλειψη ταχύτητας στη μεσαία γραμμή;. Έχει σκεφτεί κάποιες αλλαγές ή είναι θέμα νοοτροπίας και το πώς θα μπει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο;

«Θα δείτε μια άλλη ομάδα αύριο γιατί κάποιοι λείπουν αλλά και κάποιοι επέστρεψαν. Όπως ο Ζέκα ο οποίος ήταν στην Ουγγαρία αλλά δεν ήταν έτοιμος, Είναι πολύ σημαντικός γιατί μπορεί και πιέζει τον αντίπαλο και βοηθάει συνολικά την ομάδα… Το ότι κάναμε στην Ουγγαρία ήταν ότι τους δώσαμε χώρο και δεν τους πιέσαμε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κι ήταν αργά όταν το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο»

-Ο αυτοσκοπός είναι η πρόκριση στο Euro 2020, αλλά είναι ένα έξτρα κίνητρο για την ομάδα η άνοδος στη Β’ κατηγορία του UEFA Nations League;
«Φυσικά και είναι στόχος γιατί όλη η ομάδα θέλει να έχει πιο δυνατούς αντιπάλους και να το συνδυάσει με την πρόκριση μας στο Euro. Είναι ένα εξαιρετικό τουρνουά για όλους όχι μόνο για εμάς και είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό το στόχο»

-Είπατε ότι θα δούμε μια διαφορετική ομάδα. Έχετε κατασταλάξει στην ενδεκάδα κι αν όχι πόσα ερωτηματικά υπάρχουν ακόμη;
«Είμαστε κοντά, αλλά όντως περιμένουμε να δούμε την κατάσταση του Χριστοδουλόπουλου… Σε γενικές γραμμές πάντως έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας για το ποιοι θα ξεκινήσουν και ποια θα είναι η τακτική μας… Μην περιμένετε να σας πω κάτι περισσότερο αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και επιθετικοί».

Φορτούνης: «Είμαστε το φαβορί και πρέπει να το δείξουμε»
-Στα προηγούμενα ματς η Εθνική είχε παίκτες χωρίς πολλά παιχνίδια, ενώ τώρα βλέπουμε ότι έχετε ρυθμό. Συνεπώς πιστεύεις ότι θα έχουμε καλύτερη εικόνα;
«Θα είμαστε πολύ καλύτεροι από την τελευταία φορά. Όλοι είμαστε σε καλή κατάσταση, παίζουμε στις ομάδες και όντως έχουμε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό… Το σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε ένα σημαντικό ματς που πρέπει να κερδίσουμε»

-Υπάρχουν πολλές απουσίες βασικών παικτών κι ένα νέο γήπεδο που δύσκολα θα γεμίσει. Πιστεύεις ότι αυτά τα δύο στοιχεία θα σας επηρεάσουν;

«Σίγουρα λείπουν κάποια παιδιά, αλλά έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και ο κόουτς θα επιλέξει τους κατάλληλους. Από κει και πέρα παίζουμε σε ένα νέο γήπεδο, θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Δεν είναι το ίδιο με το Καραϊσκάκη, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο κι εδώ».

-Στο ματς με την Ουγγαρία υπήρχαν φάσεις, όπως το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε, αλλά και οι ευκαιρίες που χάσαμε που μας κόστισαν…
«Δεν είναι ότι δεν παίξαμε καλά εκεί… Είχαμε ευκαιρίες και τις χάσαμε. Δεχθήκαμε ένα πρώτο γκολ από εξαιρετική συνεργασία, ενώ σίγουρα στο δεύτερο γκολ έγιναν πολλά λάθη και δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αύριο είναι ένα άλλο ματς»

-Οι Ούγγροι είναι καλύτεροι ή χειρότεροι απ’ ότι περιμέναμε;
«Είναι μια ομάδα που πρεσάρει, παίζει πίσω και θέλει να χτυπήσει στην κόντρα… Έτσι την περιμέναμε, απλά τώρα θα είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι»

-Το συζητάτε μεταξύ σας ότι είναι μια ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση στο Euro 2020 μέσα από το UEFA Nations League;
«Εμείς το έχουμε καταλάβει και γι’ αυτό θέλουμε να έρθει και ο κόσμος να μας στηρίξει. Είμαστε σε έναν όμιλο που εμείς θεωρώ ότι είμαστε το φαβορί αλλά πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο μπαίνοντας από την αρχή επιθετικά»

-Ο Παπασταθόπουλος είχε πει ότι θα είναι αποτυχία να μην προκριθούμε μέσα απ’ αυτόν τον όμιλο. Συμφωνείς μαζί του;
«Ναι θα είναι αποτυχία να μην περάσουμε ως πρώτοι και γι’ αυτό πρέπει να νικήσουμε στα δύο επόμενα ματς»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button