Τοπικά Νέα

Σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης στην Ο.Ε. Τριφυλίας για την προμήθεια μέσων προστασίας για την αντιμετώπιση του COVID -19

Αντιπαράθεση και έντονη κριτική σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, αναφορικά με την «Έκτακτη απευθείας ανάθεσης της κατεπείγουσας προμήθειας μέσων προστασίας και λοιπών υλικών για την αντιμετώπιση του κορωνοιού COVID -19» προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, η οποία αφορούσε προμήθεια χειρουργικών μασκών μίας χρήσης, αυτόματων διανομέων σαπουνιού, υλικών σήμανσης οδών και πλαστικών και ανοξείδωτων κολωνακίων. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα, έπειτα από ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιάννη Μερκούρη, έγινε πρόσκληση προς την εταιρεία «Ανδρέας Ασπρογέρακας», ωστόσο τη ίδια μέρα υποβλήθηκαν δύο ακόμη προσφορές από άλλες εταιρείες χωρίς να έχουν δεχθεί πρόσκληση. Όμως, από τη στιγμή που ο Δήμος διαπραγματεύεται με την προαναφερόμενη εταιρεία -και δεν είχε την υποχρέωση να δημοσιεύσει την πρόσκληση- οι δύο φάκελοι θα επιστραφούν χωρίς να ανοιχθούν οι προσφορές.

Η Μαρία Πανουσιοπουλου αναφέρθηκε στα προϊόντα που υπάρχουν στην μελέτη ρωτώντας τι σχέση μπορεί να έχουν τα κολωνάκια και τα υλικά σήμανσης οδών με τα υλικά για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, ενώ ερώτηση έκανε και για ποιο λόγο δεν αναγράφεται στην τεχνική περιγραφή ο κωδικός CPV για τις προμήθειες πλαστικού κολωνακίου ύψους 57 εκ. και ανοξείδοτου κολωνακίου ύψους 85 εκ, που συνολικά η αξία τους ανέρχεται σε 4.350 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Στη συνέχεια ανέφερε πως από τη στιγμή που υπάρχουν δύο ακόμη προσφορές από ενδιαφερόμενους γιατί να μην ανοιχτούν όλες και να επιλέξουν την καλύτερη προσφορά, ρωτώντας να μάθει τι είναι αυτό που τους έκανε να επιλέξουν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρεία. Επιπλέον, ρώτησε για την προμήθεια των αυτόματων διανομέων σαπουνιού, όπου ο αριθμός τους φτάνει τους 600, ρωτώντας που θα πάνε τόσοι διανομείς. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, αφού σημείωσε ότι δεν πήρε τις απαντήσεις που ζητούσε, επανέλαβε, «για ποιο λόγο προτιμάτε τον Ασπρογέρακα και όχι το… Μαυρογέρακα, γιατί δεν ανοίγετε και τους άλλους φακέλους;», για να της απαντήσει ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Στριμπάκος, ότι η πρόσκληση δεν είχε γίνει στις άλλες εταιρείες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Μερκούρης ο οποίος ρώτησε αν υπάρχει κάποια υποχρέωση από τον Δήμο στη συγκεκριμένη εταιρεία, με τον αντιδήμαρχο Αλέκο Κουτρουμπή να του απαντά πως υπάρχει υποχρέωση στον Ασπρογέρακα γιατί όταν δεν υπήρχαν αντισηπτικά εξυπηρέτησε το Δήμο και σε καλές τιμές. Ωστόσο, ο κ. Μερκούρης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση του κ. Κουτρουπμή επιμένοντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν για ποιο λόγο δεν ανοίγουν τις άλλες προσφορές. Εκείνη τη στιγμή ο κ. Στριμπάκος του είπε ότι οι προσφορές επεστράφησαν πίσω. (Κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνέχεια). Στη συνέχεια ο κ. Μερκούρης ρώτησε συγκεκριμένα ποιο είναι το άρθρο της ΠΝΠ που αναφέρει την έκτακτη προμήθεια αντισηπτικών να συνοδεύεται με υλικά οδοσήμανσης, με τον αντιδήμαρχο, Αντώνη Βλάχο, να του απαντά ότι προβλέπεται και αν θέλει ας κάνει ένσταση. Ο κ. Μερκούρης ρώτησε σχετικά με την προμήθεια των 600 αυτόματων διανομέων για σαπούνι, ρωτώντας που θα μπουν όλοι αυτοί οι διανομείς; Στη συζήτηση παρενέβη και η Γενική Γραμματέας του Δήμου η οποία ανέφερε ότι δεν πρόκειται για σαπούνι αλλά για αντισηπτικά. Με αφορμή αυτή την απάντηση ο κ. Μερκούρης ρώτησε αν θα ακολουθήσει άλλη ανάθεση για αντισηπτικά, με την Γενική Γραμματέα να απαντά πως υπάρχουν στην αποθήκη του δήμου δύο τόνοι σε αντισηπτικά κι απολυμαντικά από προηγούμενη προμήθεια. Τότε, ο κ. Μερκούρης της είπε ότι σε σχολικό συγκρότημα της Κυπαρισσίας, που πήγε για τον Αγιασμό, του έκαναν παράπονα ότι δεν είχαν αντισηπτικά. Όσον αφορά την προμήθεια των μασκών ο κ. Μεκρούρης ρώτησε τι θα τις κάνουν 8.000 μάσκες, για να σχολιάσει πως στην μελέτη η τιμή είναι 50 λεπτά ανά μάσκα, όταν στο εμπόριο η τιμή είναι περίπου στα 30 λεπτά. Κλείνοντας, ο κ. Μερκούρης, αφού κατήγγειλε τη διαδικασία, σημείωσε ότι αφού δεν ανοίγουν τις άλλες δύο προσφορές ενδεχομένως απεμπολούν συμφέροντα του δήμου και ζημιώνουν το δήμο.

Από την πλευρά της η Σταματία Αλεξοπούλου σημείωσε πως έτσι όπως εισήχθη το θέμα δεν θα το ψηφίσει.

 

Σχετικά Άρθρα

2 thoughts on “Σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης στην Ο.Ε. Τριφυλίας για την προμήθεια μέσων προστασίας για την αντιμετώπιση του COVID -19”

  1. Ξέρουν τα παιδιά Μερκούρη πού είναι το πράγμα το καλό.Εσυ τι ανακατευεσε;;Το γεγονός ότι προξενούν ζημιά το ξέρει και ο λαός.Εφοσον ψηφίζουμε τους κλώνους μας μόνο ζημιά θέλουμε να προξενησουμε.

    1. Σήμερα ηταν για γέλια και για κλάματα.Αλλος επιστρεψαμε τις προσφορές ενώ τις είχε μπροστά του,άλλος ναι έχουμε υποχρέωση γιατί μας βοήθησε ,να τον ανακηρυξουμε και επιτιμο δημοτη κ.Κουτρουμπη ,άλλος κάνε ένσταση να σου απαντησουεμε το αρθρο της ΠΝΠπου προβλέπει τους κωνους για τον ιό.Απροετοιμαστοι τελείως,έγιναν ρεζίλι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.