Αθλητικά

Σκουρτόπουλος: Ρωτήστε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αν τον χρησιμοποιήσαμε σωστά

Η αποστολή της εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ Ανδρών επέστρεψε από την Κίνα, όπου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη φάση των «16», γεγονός που δημιούργησε μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς οι βλέψεις ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων στο Μουντομπάσκετ 2019, εξήγησε πως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΕΟΚ ως το τέλος του χρόνου, στάθηκε στην αξιοποίηση (ή μη, όπως κατηγορείται) του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ τόνισε ότι είχε στη διάθεσή του το καλύτερο δυνατό ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

«Γυρίσαμε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι γιατί δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Γυρίζουμε με ηρεμία και κοιτάμε την επόμενη ημέρας της εθνικής ομάδας. Ό,τι αφορά το κομμάτι του τουρνουά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα για να το διορθώσουμε. Πληρώσαμε το δεύτερο ημίχρονο με τη Βραζιλία. Είναι δύσκολο να νικάς στο τελευταίο ματς και να φύγεις από το τουρνουά», δήλωσε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Για τη στελέχωση του ρόστερ, είπε: «Με τα δώδεκα παιδιά που πήγαμε, δεν κάναμε λάθος. Τα παιδιά που έλειπαν για διάφορους λόγους, όχι γιατί δεν ήθελαν να ήταν μαζί μας, ίσως να θα μπορούσαν να έχουν θέση στην ομάδα. Το ρόστερ που πήγαμε ήταν ίσως το πληρέστερο ρόστερ που μπορούσαμε να παρουσιάσουμε».

Αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σχολίασε: «Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Ρωτήστε τον ίδιο τον Γιάννη για τη χρησιμοποίησή του. Στήσαμε την ομάδα με τον Γιάννη, οι άλλες ομάδες αντέδρασαν και εμείς δεν πετύχαμε να έχουμε διαφορετικές λύσεις. Μπλοκαρίστηκε και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Τώρα για τη διαιτησία δεν θα μιλήσω. Το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα. Έχει καλά παιδιά που είναι στρατιώτες. Το πρόβλημα τραυματισμού του Κώστα Σλούκα και ένα μικροπρόβλημα του Γιάννη μας αποσυντόνισε. Γι’ αυτό δεν είχαμε ηρεμία για να δουλέψουμε, αλλά δεν ήταν ο παράγοντας που δεν πετύχαμε».

Σχετικά με το συμβόλαιό του, σχολίασε: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά δεν πατάω σε αυτό. Απομένει να κάνουμε συνάντηση με τον πρόεδρο και να αποφασίσουμε για το κοινό καλό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Κάποιοι λένε ότι το συμβόλαιο είναι μικρό, αλλά είναι μία αστειότητα αυτό».

Για τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα, ανέφερε: «Μπορώ να πω ότι από τη χρονιά του Κατσικάρη προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλαγές στη δομή. Πήγαμε στο μάξιμουμ. Θέλουμε πολλή δουλειά για να φτάσουμε σε ένα σημείο με μία ομάδα δομημένη και συγκροτημένη. Έτσι θα υπάρχει σεβασμός. Αυτό δεν το κάνουν τα ονόματα, αλλά η δουλειά».

Αναφορικά με το αν θα άλλαζε κάτι, εάν είχε τη δυνατότητα, σχολίασε: «Είπα την κουβέντα με τον Τάιλερ (Ντόρσεϊ), ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Γενικά το πρόγραμμα πήγε καλά. Δεν είχαμε προβλήματα και αποκλείσεις. Το τουρνουά (τα φιλικά) της Κίνας ήταν νοκ-άουτ και δεν το ξέραμε από την αρχή. Χάσαμε τα δύο φιλικά με την Τουρκία, που θα ήταν δυνατά ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου και παίξαμε με ομάδες διαφορετικού στιλ».

Τέλος, σχετικά με το κλίμα στην Εθνική, επισήμανε: «Είμαστε πολύ ενωμένοι. Είχαμε κάνει τον αποχαιρετισμό στην Κίνα. Φύγαμε ήρεμοι και γυρίζουμε ήρεμοι. Υπάρχουν καλές βάσεις για να λειτουργήσουν προς καλύτερο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button