Ελλάδα

Σοκάρει ο εμπρηστής του Μαραθώνα: «Μου άρεσε να βάζω φωτιά»

Συνελήφθη 35χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής, την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι η σύλληψή του δεν σχετίζεται με την πυρκαγιά στο Μάτι. O 35χρονος φέτρεται να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, καθώς υποστήριξε ότι έβαζε φωτιά με αναπτήρα γιατί έτσι του ερχόταν να κάνει.

Ένας άνδρας που έβαζε φωτιές στην περιοχή του Μαραθώνα, την ώρα που ακόμα δεν είχε σβήσει η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, συνελήφθη τα ξημερώματα μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς, λίγα λεπτά αφότου είχε βάλει μια ακόμα φωτιά σε οικόπεδο στην περιοχή Ριζάρη. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε ότι… «του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν».

Τις φωτιές αυτές ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξη της περασμένης Πέμπτης, τονίζοντας ότι επρόκειτο για εμπρηστικές ενέργειες και γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Τελικά τα ξημερώματα της Τετάρτης, κάποιοι είδαν τον 35χρονο να βάζει μια ακόμα φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, και περιπολικά, καταδίωξαν τον δράστη, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι αστυνομικοί τον παρέδωσαν στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, που επίσης έσπευσαν στο σημείο, και ο 35χρονος πήρε το δρόμο για την Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές.

Ο συλληφθέντας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button