Γεύσεις

Στέλιος Παρλιάρος: Αυτό είναι το πιο γνωστό ελληνικό γλυκό

Το πιο δημοφιλές γλυκό της Ελλάδας, αποκάλυψε ο διάσημος σεφ ζαχαροπλαστικής, Στέλιος Παρλιάρος, μέσα από συνέντευξή του στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο γνωστό ελληνικό γλυκό στο εξωτερικό είναι ένα άκρως απολαυστικό παραδοσιακό έδεσμα, που το απολαμβάνουμε συνήθως κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Ο λόγος, φυσικά, για το μελομακάρονο: «Στο εξωτερικό, νομίζω, το πιο γνωστό είναι το μελομακάρονο, γιατί δεν υπάρχει ούτε στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Μάλιστα, ο ζαχαροπλάστης αποκάλυψε και την προέλευση της λέξης «κουραμπιές», η οποία είναι τουρκική: «Σημαίνει κουρού, δηλαδή στεγνό, μπισκότο», όπως εξήγησε.

Παράλληλα, ο Στέλιος Παρλιάρος ξεκαθάρισε μια παρανόηση σε σχέση με τον μπακλαβά, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως ελληνικό επιδόρπιο, εντούτοις πρόκειται για μια συνταγή με περσικές και τουρκικές ρίζες.

«Ποιο είναι το διασημότερο ελληνικό γλυκό έξω, ο μπακλαβάς;», ρώτησε ένας από τους παρουσιαστές.

«Ε δεν είναι και ελληνικό, είναι περσικο-τουρκικό και σιγά-σιγά ήρθε και στην Ελλάδα», ανέφερε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button