Αθλητικά

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα χρήματα που κέρδισε με την πρόκριση στους «4» του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ του Γίρι Λεχέτσκα και για τέταρτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στους «4» του Grand Slam της Αυστραλίας.

Ο 24χρονος πρωταθλητής με τη μέχρι τώρα πορεία του εξασφάλισε τουλάχιστον 925.000 δολάρια. Το συγκεκριμένο ποσό θα αυξηθεί σημαντικά σε περίπτωση που αποκλείσει τον Κάρεν Χατσάνοφ και προκριθεί στον τελικό του πρώτου major τουρνουά της χρονιάς.

Να θυμίσουμε ότι ο νικητής του Australian Open θα πάρει 2.975.000 δολάρια, ενώ ο φιναλίστ θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό περίπου 1.625.000 δολάρια.

Australian Open
Τα χρηματικά έπαθλα στο Australian Openausopen.com

Έτσι θα βρεθεί στο Νο1 ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την πρόκριση του στους «4» εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο4 του κόσμου. Σε περίπτωση που περάσει στον τελικό, τότε δεδομένα θα ξεπεράσει τον Κάσπερ Ρουντ.

Από εκεί και πέρα, σε ποια θέση θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα (30/1) θα εξαρτηθεί κι από την πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς. Σε περίπτωση που ο «Νόλε» μείνει εκτός τελικού, ο Έλληνας πρωταθλητής θα είναι Νο2, πίσω από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Σε περίπτωση ήττας από τον Σέρβο στον τελικό, ο Τζόκοβιτς θα είναι Νο1 κι ο Τσιτσιπάς θα είναι Νο3, πίσω από τον Αλκαράθ. Ο Στέφανος θα βρεθεί στο Νο1 αν καταφέρει να κατακτήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button