Αγροτικά

Στήριξη των αγροτικών προϊόντων λόγω της τουρκικής κρίσης ζητούν οι συνεταιρισμοί

Με επιστολές που έστειλε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που δημιουργεί η μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας για πολλά ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως είναι π.χ. τα φρούτα, τα λαχανικά και τα καπνά.

Ο Σύνδεσμος θεωρεί σκόπιμο ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να πάει προς συζήτηση σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα (όπως για παράδειγμα το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.ά.) προκειμένου να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα για την ενίσχυση των εξαγώγιμων ελληνικών -και ευρωπαϊκών γενικότερα- αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, κρίνει σκόπιμη την στήριξη των συνεταιριστικών ενώσεων και επιχειρήσεων της χώρας μας, ιδιαίτερα αυτών οι οποίες πραγματοποιούν εξαγωγές και πλήττονται από την μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.