Αγροτικά

Στα ύψη η ελιά Καλαμών στην αγορά της Λακωνίας

Μια πολύ καλή χρονιά σε επίπεδο τιμής καταγράφουν οι παραγωγοί ελιάς Καλαμών στη Λακωνία, αφού είδαν την τιμή του προϊόντος να απογειώνεται και να δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον μετά από δύο δύσκολες χρονιές. Φέτος, η ελιά Καλαμών έχει φτάσει πλέον να πωλείται με 1,60 ευρώ το 200άρι με ανοδική τάση, όπως μας λένε παραγωγοί.

Σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή, ο παραγωγός Γιώργος Φλώρος εξηγεί ότι «στις περιοχές που επηρεάστηκαν από τον πάγο, όπως το Γεράκι, η παραγωγή θα είναι μειωμένη κατά πολύ. Οι αρχικές εκτιμήσεις για παραγωγή 17.000 τόνων τώρα έχουν μεταβληθεί σε 10.000 τόνους. Η συγκομιδή άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που περιμένουν, αφού είναι πράσινα».

Ο Αργύρης Κοντός παραγωγός και νέος επιχειρηματίας, αναφερόμενος στην πορεία της συγκομιδής, σημειώνει ότι «ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχει μείωση της παραγωγής είναι η εγκατάλειψη της καλλιέργειας από τους παραγωγούς λόγω των χαμηλών τιμών που είχαν διαμορφωθεί.

Η κατρακύλα της τιμής είχε φτάσει μέχρι τα 60 λεπτά». Από την πλευρά του, ο παραγωγός Δημήτρης Φαρλέκας αναφέρει ότι η συγκομιδή της ελιάς Καλαμών σε διάφορες περιοχές γίνεται σε δύο δόσεις, καθώς υπάρχουν αρκετά δέντρα που είναι πράσινα και έτσι τα συνεργεία αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερο γύρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button