ΑγροτικάΠελοπόννησοςΤοπικά Νέα

Στα 3 ευρώ η υψηλότερη τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο, σύμφωνα με το ΣΕΔΗΚ – Δείτε σε ποια περιοχή της Ελλάδας

Αμετάβλητες παρέμειναν και την εβδομάδα 25 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου οι τιμές παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με την ανώτερη τιμή να διαμορφώνεται στα 3 ευρώ το κιλό στο ελαιοτριβείο Σκούρας στην Σπάρτη και τη χαμηλότερη στα 2,40 ευρώ το κιλό στο ελαιοτριβείο Αγγελακόπουλου στο Αίγιο.

Η δεύτερη καλύτερη τιμή δόθηκε στην Ανώσκελη Χανίων και έφτασε τα 2,70 ευρώ το κιλό. Ακολούθησε η Ένωση Σελίνου Χανίων με μια μικρή αύξηση 5 λεπτών στα 2,65 ευρώ το κιλό. Κολυμβάρι, ΑΣ. Χανίων και Αφοι Κυδωνάκη έδωσαν 2,60 ευρώ το κιλό.

Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκαν και οι τιμές στο λάδι παλαιάς εσοδείας με την ανώτερη τιμή να καταγράφεται στην Ένωση Σελίνου στα 2,30 ευρώ το κιλό έναντι 2,25 ευρώ το κιλό την προηγούμενη εβδομάδα και τη χαμηλότερη τα 2 ευρώ.

Σημειώνεται ότι λόγω των χαμηλών τιμών ο Α.Σ. Θραψανού έκρινε ασύμφορο και να δεν κατακύρωσε τον διαγωνισμό πώλησης 30 τόνων ελαιολάδου οξύτητας 2,44ο, που διενέργησε στις 20 Νοέμβριου, αφού οι τρεις τιμές που προσφέρθηκαν ήταν 2,60 ευρώ, 2,62 ευρώ και 2,62 ευρώ.

Οι τιμές παραγωγού σε Ισπανία, Ιταλία και Τυνησία

Σε ό,τι αφορά την πορεία των τιμών παραγωγού στις αγορές του εξωτερικού, στην Ισπανία η ανώτερη τιμή διαμορφώθηκε στα 3,50 ευρώ το κιλό, αυξημένη κατά 5,4%, ενώ ανοδικά κατά 7,1% κινήθηκε και η κατώτερη τιμή που έφτασε στα 2,25 ευρώ το κιλό.

Στην Ιταλία οι τιμές παρέμειναν σταθερές, με την ανώτερη να κυμαίνεται στα 4,90 ευρώ το κιλό και την κατώτερη στα 4,20 και το μέσο όρο της χώρας στα 4,75 ευρώ.

Τέλος στην Τυνησία, οι τιμές υποχώρησαν ελαφρά κατά 2,1% στα 2,28 ευρώ το κιλό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button