Τοπικά Νέα

Στελέχωση του Περ. Ιατρείου Κορώνης και 24ωρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ ζητεί ο Αλέξης Χαρίτσης

Με κοινοβουλευτική του Αναφορά στην Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης κοινοποίησε την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, που αφορά την κατάσταση που έχει περιέλθει το αποδυναμομένο Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης λόγω της έλλειψης ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως καταγγέλεται στην επιστολή το Περ.Ιατρείο διαθέτει μόνο έναν Αγροτικό Γενικό Ιατρό που είναι αδύνατον να καλύψει την περίθαλψη των κατοίκων της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και λόγω της θερινής τουριστικής περιόδου των χιλιάδων επισκεπτών της, όπως επίσης και της ανυπαρξίας νοσηλευτικού προσωπικού, εγγυμονώντας κινδύνους για την υγεία κατοίκων και παραθεριστών. Παράλληλα η μη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή σε συνάρτηση με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν την πόλη της Κορώνης  από τις κοντινότερες δομές υγείας, μπορεί να αποβεί μοιραία για την διακομιδή σοβαρού επείγοντος περιστατικού.

Τέλος ο Αλ.Χαρίτσης ζητά από τον Υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαρκή στελέχωση του Περ.Ιατρείου, αλλά και την 24ωρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ με την δημιουργία σταθμού ασθενοφόρου στην πόλη.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Λεφτά για χιλιάδες νέα αυτοκίνητα της αστυνομίας έχουν για γιατρούς και ασθενοφόρα δεν έχουν. Διαλύουν το ΕΣΥ ενισχύουν την αστυνομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button