Τοπικά Νέα

Στην πρώτη τριάδα οι Μεσσήνιοι μηχανόβιοι για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Σε ελέγχους που έγιναν πανελλαδικά για τη χρήση προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές, την κορυφή στις παραβάσεις κατέκτησε η Κρήτη, αμέσως μετά ήταν η Αττική και τρίτη στη σειρά η Μεσσηνία!

 

Την προηγούμενη βδομάδα (από 19 έως 25 Μαρτίου), η παράβαση στην οποία έδωσαν προτεραιότητα οι υπηρεσίες Τροχαίας ήταν η μη χρήση προστατευτικού κράνους. Στο πλαίσιο αυτό, από 465 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν 1.376 οχήματα και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε η θλιβερή λίστα. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Κρήτης με τον αριθμό να φτάνει τις 329, ενώ στην Αττική τις 256  και στη Μεσσηνία τις 66. Στη λίστα ακολουθεί το οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης με 49 παραβάσεις και τα Δωδεκάνησα με 49.

Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκαν 6 συνεργεία έλεγχου για χρήση προστατευτικού κράνους και πραγματοποίησαν 76 ελέγχους. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι οπτικοί, καθώς ο τροχονόμος δε χρειάζεται να σταματήσει το δικυκλιστή για να διαπιστώσει τη χρήση του κράνους.

Από το Αρχηγείο, πάντως, σημειώνεται ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button