Τοπικά Νέα

Στην Eurobank -παραμένουν- τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Τριφυλίας

Κατατέθηκαν προσφορές από 4 τράπεζες

Παραμένουν στην Eurοbank Α.Ε. τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Τριφυλίας, καθώς στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ενέκρινε το με αριθ.πρωτ.1610/09-12-2021 πρακτικό Αξιολόγησης Οικονομικών Προσφορών Τραπεζών προς τον Δήμο Τριφυλίας για την τήρηση των χρηματικών του διαθεσίμων και των παρεχόμενων Τραπεζικών Υπηρεσιών ως έχει συνταχθεί και υπογραφεί από την αρμόδια επιτροπή. Η προσφορά της τράπεζας Eurοbank Α.Ε. κρίθηκε η πιο συμφέρουσα με βάση το επιτόκιο καταθέσεων και τις προσφερόµενες χορηγίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι με την υπ΄ αριθ. πρωτ. 14689/03-11-2020 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο Δήµος Τριφυλίας, ζήτησε από τα Τραπεζικά Ιδρύµατα να υποβάλουν προτάσεις-προσφορές, για την σύναψη σύµβασης µε πιστωτικό ίδρυµα που θα προσφέρει την πιο συµφέρουσα προσφορά, για την τήρηση των χρηµατικών αποθεµάτων του ∆ήµου. Προσφορές κατατέθηκαν και από την ALFHA BANK Α.Ε., ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε. και ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

Τα επιτόκια των προθεσµιακών καταθέσεων που προσφέρουν όλες οι τράπεζες αναλύονται στους παρακάτω πίνακες:

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης, “Στα πλαίσια της συνολικής συνεργασίας µε το ∆ήµο και της ενίσχυσης του έργου του, η Τράπεζα Eurobank θα ενισχύσει το ∆ήµο µε ετήσια πρόσθετη παροχή καθαρού ποσού 1.500,00€, για κάθε κατατεθειµένο µέσο εκατοµµύριο σε αυτήν, η σταδιακή απόδοση του οποίου θα υπολογίζεται και θα γίνεται ανά εξάµηνο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι το µέσο εκτοκιζόµενο κεφάλαιο παραµένει ίσο ή µεγαλύτερο του 1.000.000,00 € καθ΄ όλη τη διάρκεια της διετίας. Επίσης η Τράπεζα δύναται να προσφέρει στο ∆ήµο, κατόπιν σχετικού του αιτήµατος, µεταχειρισµένο µηχανογραφικό εξοπλισµό (µε βάση τα εκάστοτε διαθέσιµα αποθέµατά της), για τη διευκόλυνση λειτουργίας των υπηρεσιών του. Έχει µεγάλο δίκτυο καταστηµάτων σε όλη τη χώρα αλλά καλύπτει µόνο µε ένα υποκατάστηµα το ∆ήµο Τριφυλίας στη ∆ηµοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας. Παρέχει απαλλαγές από έξοδα ή προµήθειες και τις ελάχιστες δυνατές χρεώσεις στα τραπεζικά προϊόντα και διαθέτει όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Καλύπτει δε όλες τις ζητούµενες Τραπεζικές εργασίες που αναφέρονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ∆ήµου. Η µέχρι σήµερα συνεργασία του ∆ήµου µαζί της κρίνεται ικανοποιητική, µε εξαίρεση την εξυπηρέτηση των ∆ηµοτών και των ∆ηµοτικών Εισπρακτόρων στις ∆ηµοτικές Κοινότητες Γαργαλιάνων , Φιλιατρών, Αετού, γιατί τα καταστήµατα των ΕΛΤΑ µε τα οποία συνεργάζεται η Τράπεζα στις περιοχές αυτές, υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν.  Προκειµένου να εξυπηρετείται η ∆ηµοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων, αφού µόνο εκεί υπάρχουν Υποκαταστήµατα Τραπεζών, προτείνεται, να παραµείνει ανοιχτός ο υπάρχων Τραπεζικός Λογαριασµός του ∆ήµου Τριφυλίας στην Τράπεζα Πειραιώς ή να ανοιχτούν νέοι λογαριασµοί στην Εθνική Τράπεζα ή στην Alpha Bank, µε την προϋπόθεση ότι οι κινήσεις των λογαριασµών και η µεταφορά των χρηµάτων θα είναι
ανέξοδη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς ψήφισε λευκό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button