Πολιτική

Στη Βουλή ο δρόμος Σπάρτη – Καλαμάτα μέσω Ταϋγέτου

Ερώτηση των Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, και Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Μια από τις ομορφότερες διαδρομές της χώρας μας είναι αυτή που συνδέει την Καλαμάτα με τη Σπάρτη, μέσω της ορεινής διάβασης Ταϋγέτου (60 χιλιόμετρα). Πρόκειται για μια από τις πιο επίπονες αλλά και ενδιαφέρουσες ορεινές διαδρομές της Πελοποννήσου, που σε συνεπαίρνει η ομορφιά του βουνού (πυκνή βλάστηση, πανύψηλα δέντρα, επιβλητικό τοπίο). Ο δρόμος λοιπόν αυτός έχει επί δεκαετίες εγκαταλειφθεί, με συνέπεια παρακείμενα χωριά του δρόμου να ερημώνουν, εξαιτίας της μετοίκησης των κατοίκων σε Σπάρτη ή Καλαμάτα λόγω της ανυπαρξίας αξιόλογου δρόμου. Η σημερινή κατάσταση του δρόμου είναι επιεικώς απαράδεκτη αλλά και άκρως επικίνδυνη για τα διερχόμενα οχήματα και τους ποδηλάτες. Σε πολλά σημεία υπάρχουν καθιζήσεις και κατολισθήσεις, ενώ τα πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί για τις πιθανές κατολισθήσεις δεν καλύπτουν όλα τα επίμαχα σημεία της διαδρομής. Ένας εν δυνάμει βελτιωμένος δρόμος θα συνέδεε τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας με το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και θα αποτελούσε κίνητρο να μετακινούνται τουρίστες και κάτοικοι Σπάρτης προς Καλαμάτα και αντίστροφα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως αναβαθμίσετε την οδική ασφάλεια της διαδρομής Σπάρτη – Καλαμάτα, βελτιώνοντάς την τόσο δια διαπλάτυνσης αυτής (όπου αυτό είναι εφικτό) αλλά και δια προστατευτικών πλεγμάτων λόγω συχνών εκβραχισμών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button