Αστυνομικά

Στη φάκα οι κομπιναδόροι που εξαπατούσαν του γιατρούς σε Μεσσηνία και Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 9 περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών, στη Λακωνία και Μεσσηνία, για τις οποίες συνελήφθησαν προχθές (3.8.2021) στη Σπάρτη 2 αλλοδαποί, ένας 28χρονος και μια 30χρονη, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. Οι δράστες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 29.000 €.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διερεύνηση, εξακριβώθηκε ότι είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, καλούσαν προσποιούμενους τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας τους. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, είτε τους υποδείκνυαν συγκεκριμένο σημείο για να αφήσουν τα χρήματα/τιμαλφή, είτε μετέβαιναν στις οικίες τους, προκειμένου να τα παραλάβουν.

Προχθές (3.8.2021) το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς να έχουν μεταβεί σε κάδο απορριμμάτων που είχαν υποδείξει σε ημεδαπό, προκειμένου να παραλάβουν χρήματα και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 21.6.2021 έως και την 3.8.2021, ο 28χρονος και η 30χρονη, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, στη Σπάρτη και τους Μολάους Λακωνίας και στην Καλαμάτα, διέπραξαν συνολικά 6 περιπτώσεις απατών και 3 περιπτώσεις αποπειρών απάτης. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 29.000 €.

Τέλος, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 6.050 €, 3 κινητά τηλέφωνα, 3κάρτες τραπέζης και κάρτες sim.

Οι συλληφθέντες σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απατών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανωτέρω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button