Ελλάδα

Στις 21 Ιουλίου έρχεται το πρώτο ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale στη χώρα μας

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας το πρώτο από τα συνολικά 18 υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale που παρήγγειλε η χώρα μας από τη Γαλλία και αναμένεται να αλλάξουν τις ισορροπίες έναντι της γειτονικής Τουρκίας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα παραλαμβάνουμε ένα κάθε μήνα προκειμένου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να έχουμε αποκτήσει τα πρώτα 6. Το έτος 2022 θα παραλάβουμε τα άλλα 6 που θα είναι ολοκαίνουργια (ενώ τα υπόλοιπα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα) και το 2023 θα παραληφθούν και τα υπόλοιπα.

Κάθε ένα που θα έρχεται θα είναι ήδη βαμμένο με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας μας και όπως έχει τονίσει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από το βήμα του Κοινοβουλίου, «με τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale διαμορφώνονται σαφείς συνθήκες υπεροχής τόσο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο συνολικό ισοζύγιο αεροπορικής και μαχητικής ισχύος Ελλάδας – Τουρκίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button