Τοπικά Νέα

Στον έλεγχο ορκωτών λογιστών η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας

Η σύμβαση παροχής υπηρεσίας «Τακτικού Ελέγχου οικ. καταστάσεων διαχειριστικών χρήσεων 2014-2019 από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές» στην Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. υπεγράφη το πρωί της Τρίτης μεταξύ του Δημάρχου Τριφυλίας & Προέδρου της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. κ. Γ. Λεβεντάκη και εκπροσώπου της εταιρείας «LEVERAGE ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε. προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α. 24%.

Στην απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια σημειώνεται ότι, «Ο ανάδοχος που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τις υπηρεσίες τακτικού ελέγχου οικ. καταστάσεων διαχειριστικών χρήσεων 2014 – 2019 του ν.π. Ο έλεγχος θα διενεργηθεί σύµφωνα µε τις αρχές και τους κανόνες ελεγκτικής, που ακολουθεί το Σώµα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, οι οποίες συµφωνούν µε τις βασικές αρχές των Διεθνών Ελεγκτικών Προτύπων, τα οποία απαιτούν το σχεδιασµό και την εκτέλεση του ελεγκτικού έργου κατά τρόπο που να διασφαλίζει εύλογη βεβαιότητα ότι οι οικονοµικές καταστάσεις (Ισολογισµός, Λογαριασµός Αποτελεσµάτων Χρήσεως, Πίνακας Διάθεσης Αποτελεσµάτων και Προσάρτηµα) είναι απαλλαγµένες από ουσιώδη λάθη και παραλείψεις. ‘Εχει σκοπό δε τη διακρίβωση του κατά πόσο οι οικονοµικές καταστάσεις , απεικονίζουν µε πληρότητα και σαφήνεια την οικονοµική θέση του ν.π.. και τα αποτελέσµατα των εργασιών του, σε κάθε χρήση».

«Επιπλέον ο έλεγχος θα περιλαµβάνει την εξέταση σε δειγµατοληπτική βάση, αποδεικτικών στοιχείων που να στηρίζουν τα ποσά και τις πληροφορίες που περιλαµβάνονται στις οικονοµικές καταστάσεις και την αξιολόγηση των λογιστικών αρχών που ακολουθούνται, των εκτιµήσεων της διοίκησης του ν.π.. και γενικότερα, της παρουσίασης των δεδοµένων στις οικονοµικές καταστάσεις. Στο χορηγούµενο πιστοποιητικό ελέγχου του, ο ορκωτός ελεγκτής – λογιστής αναφέρει εάν το ν.π. εφάρµοσε ορθά το λογιστικό σχέδιο, εάν τηρήθηκαν οι διατάξεις της ισχύουσας νοµοθεσίας και των αντίστοιχων κανονιστικών ρυθµίσεων, οι οποίες αφορούν το οικονοµικό, λογιστικό και διαχειριστικό σύστηµα των Ν.Π.Ι.Δ.. των Δήµων. Περιλαµβάνει επίσης και όλες τις παρατηρήσεις που αφορούν σηµαντικές ανεπάρκειες (αν διαπιστωθούν), που έχουν ουσιώδη επίδραση στην ακρίβεια ή ορθότητα κονδυλίων του ισολογισµού ή των αποτελεσµάτων χρήσεως».

Η χρονική διάρκεια του έργου ορίζεται από την υπογραφή (ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ) της σύµβασης και έως 31.12.2020.

 

Να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία ορκωτών λογιστών έχει αναλάβει και τον Τακτικό Έλεγχο απογραφής έναρξης 2014 και οικ. καταστάσεων διαχειριστικών χρήσεων 2014-2019 στο Φορέα Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης-Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας.

Σχετικά Άρθρα

2 thoughts on “Στον έλεγχο ορκωτών λογιστών η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας”

  1. Όταν θα τελειώσει με το καλό και αυτός ο έλεγχος να βγει δημόσια ο κύριος Δήμαρχος να πει τα αποτελέσματα στις πλατείες όπως έκανε προεκλογικά να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος.

  2. Θα περιμενουμε πολυ γι αυτα τα απιτελεσματα.Εχει επενδυσει πολυ ο Δημαρχος στους ελεγχους που διενεργει με τους φιλους λογιστες.Για κανεναν ελεγχο δεν εκανε διαγωνιστικη διαδικασια με κλειστες προσφορες. Θα μιλησουμε την καταλληλη ωρα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.