ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Στους 30.000 τόνους η παραγωγή ελαιόλαδου στην Τριφυλία – Εξαιρετική η ποιότητα… αλλά χαμηλή η τιμή

Παραγωγή ρεκόρ – Πέντε εκατομμύρια ελαιόδεντρα αναμένεται να δώσουν 30.000 τόνους ελαιόλαδο!

Σε περισσότερους από 30.000 τόνους, από τα περίπου 5.000.0000 ελαιόδεντρα, αναμένεται να φτάσει η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου στην περιοχή της Τριφυλίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η ποσότητα προσέγγιζε τους 25.000 τόνους. Όπως ανέφερε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, η ελαιοσυγκομιδή συνεχίζεται και τον Ιανουάριο και προβλέπεται πως θα ξεπεράσει τους 30.000 τόνους, σημειώνοντας πως πρόκειται για παραγωγή ρεκόρ! Όσον αφορά το υπόλοιπο της ελαιοσυγκομιδής, εκτιμάται ότι απομένει ένα ποσοστό περίπου 10%.

Χαρακτηριστικό της χρονιάς, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, είναι η πολύ καλή ποιότητα, με τις οξύτητες να είναι σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι προσβολές σε δάκο και γλοιοσπόριο ήταν μηδαμινές. Θετικό είναι και το γεγονός ότι στην περιοχή της Τριφυλίας θα υπάρξουν σημαντικά αυξημένες ποσότητες σε πιστοποιημένο ΠΟΠ Καλαμάτας ελαιόλαδο που δίνει προστιθέμενη αξία στο προϊόν. Υπογράμμισε δε πως για αυτή την τόσο υψηλή ποιότητα ελαιολάδου οι τιμές είναι χαμηλές, συμπληρώνοντας πως τέτοιας ποιότητα ελαιόλαδο δεν μπορεί να διατίθεται σε τόσο χαμηλές τιμές,

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button