Πολιτική

“Στο ίδιο έργο θεατές…” Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους ναυαγούς πρόσφυγες-μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι

“Στις 2 Αυγούστου έφτασαν στη πόλη μας 29 μετανάστες. Στο λιμάνι Καλαμάτας φιλοξενούνται προσωρινά από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 2 Αυγούστου 2022, 29 αλλοδαποί (27 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 παιδί), οι οποίοι εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου. Πρόκειται για μετανάστες –πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Ιράν.

Είναι μια εικόνα που έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια. Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή σταματάει βίαια στις ακτές της Μεσσηνίας.

Η συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κυβερνήσεων προσφέρει μια τεράστια μπίζνα για τους δουλέμπορους με μοναδικό θύμα τους μετανάστες που έχουν πληρώσει πολλές φορές αυτό το «ταξίδι» ακόμα και με τη ζωή τους.

Η απάνθρωπη πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό να εφαρμόζουν τον απαράδεκτο Κανονισμό του Δουβλίνου, φέρνει τον διπλό εγκλωβισμό των ξεριζωμένων στη χώρα, την ντροπή της Μόριας ή των νέων υπερδομών-φυλακών. Έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο τη Συνθήκη της Γενεύης και νομιμοποιήσει τις επαναπροωθήσεις, εφαρμόζοντας την κατάπτυστη Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, που αξιοποιεί η τουρκική κυβέρνηση κάνοντας μπαλάκι τους απελπισμένους πρόσφυγες.

Οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες και το έχουμε θέσει πολλές φορές μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στη Βουλή με ερωτήσεις του ΚΚΕ. Σε υπόστεγα που το χειμώνα μπάζουν νερά, σε πολικές θερμοκρασίες και το καλοκαίρι σε ανυπόφορές συνθήκες ζέστης με στρώματα σε κακή κατάσταση στο πάτωμα, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής κ.α. Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο πήραμε την απάντηση πως όλα είναι καλά και δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω ο δήμος.

Έχουμε ζητήσει με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων της Μεσσηνίας να βρεθεί ένας αξιοπρεπής χώρος βραχείας φιλοξενίας μεταναστών. Οι καραβιές θα συνεχίσουν να έρχονται και φέτος και τα επόμενα χρόνια. Αντίστοιχη δήλωση έκανε πρόσφατα και ο Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος μετά την κατακραυγή για τις συνθήκες φιλοξενίας μεταναστών στο λιμάνι της Πύλου.

Ο λαός της περιοχής μας έχει δείξει κατά το παρελθόν τη συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στους μετανάστες-πρόσφυγες. Καλούμε το λαό να σταθεί απέναντι στις φασιστικές κραυγές και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και συγκρούσεων”.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Δεν είναι μετανάστες –πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες. Δεν είναι οικογένειες, είναι ενήλικοι άνδρες. Δεν μπορεί το κάθε γίδι να παραποιεί την αλήθεια γιά να γεμίζει την τσέπη παίζοντας τα παιχνίδια ύποπτων ΜΚΟ.

    1. Οι μετανάστες έρχονται με το αεροπλάνο, το τρένο, ή το πλοίο της γραμμής. Και δεν έχουν πληρώσει 5.000 ευρώ κόμιστρα σε διακινητες. Με τέτοια ποσά πας κρουαζιέρα στην Ανταρκτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button