Ελλάδα

Στο Μέτσοβο δεν περίμεναν την κυβέρνηση: Ο δήμαρχος «έκοψε» τα πανηγύρια

Οι ανησυχητικές εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πανδημία και οι εικόνες συνωστισμού από διάφορες περιοχές της Ελλάδας προκαλούν έντονο προβληματισμό σε ειδικούς και μη.

Το θέμα που μονοπωλεί τις συζητήσεις ή ένα από αυτά είναι η διοργάνωση των πανηγυριών. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αρκετοί κάνουν λόγο για καθολική απαγόρευση της διοργάνωσης των πανηγυριών.

Στην Ήπειρο το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα πανηγύρια. Το φετινό όμως είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Ήδη πολιτιστικοί σύλλογοι και αδελφότητες έχουν αναστείλει τις συνηθισμένες τους εκδηλώσεις.

Ο πρώτος πάντως που προχωρά σε «κόψιμο» των πανηγυριών είναι ο Δήμος Μετσόβου.

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας έκανε γνωστό ότι δεν θα χορηγηθεί άδεια για χρήση κοινόχρηστου χώρου που θα αφορά στην διοργάνωση πανηγυριών. Αυτή είναι και η μοναδική εμπλοκή των δήμων στην συγκεκριμένη διαδικασία απαραίτητη όμως για να χρησιμοποιηθούν πλατείες ή άλλοι κοινόχρηστοι χώροι.

Σε ανάρτηση που έκανε ο κ. Τζαφέας αναφέρει:

«Μετά τα τελευταία ανησυχητικά νέα που αφορούν τα κρούσματα με την διάδοση του ιού κρίνω σωστό να μην επιτρέψουμε στον Δήμο μας οποιoδήποτε πανηγύρι με μεγάλους συνωστισμους για φέτος. Έτσι δεν θα χορηγηθεί άδεια για χρήση κοινόχρηστου χώρου του Δήμου για διοργάνωση πανηγυριών.

Πιστεύω ότι μπροστά στο αγαθό της υγείας ας θυσιασουμε για μια χρονιά την οποία διασκέδαση μας επιδεικνύοντας με την σταση μας ατομικη ευθύνη έναντι του εαυτού μας των διπλανών μας και του κοινωνικού συνόλου. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ LOCKDOWN».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button