Τοπικά Νέα

Στο «τρίγωνο» Ζάκυνθος- Κεφαλονιά-Ιθάκη το «μάτι» του κυκλώνα – Live η πορεία του

Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη.

Πτώσεις δέντρων  σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Ο “Ιανός“, η πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου είναι εδώ και σφυροκοπά τη δυτική Ελλάδα, ενώ κατευθύνεται προς την Αττική.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε επιφυλακή καθώς ο “Ιανός”, όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες κυρίως τη δυτική Ελλάδα, έχει ξεκινήσει το “ταξίδι” του, που όλοι εύχονται να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμο. Όσο μπορεί να το πει αυτό κανείς για έναν… Μεσογειακό κυκλώνα!

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν οι πρώτες… ψιχάλες στην Αττική, με τα νησιά του Ιονίου, την Ηλεία και τη Μεσσηνία να δέχονται περισσότερο το “χτύπημα” του Ιανού.

Στην Ιθάκη υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού. 

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει η Ιθάκη, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» δημιουργεί ήδη τα πρώτα προβλήματα στο νησί. Έχουν πέσει δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ.

Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN, πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος της πόλης καθώς κι ένα ξενοδοχείο, ενώ στη Ζάκυνθο βυθίστηκε ένα ιστιοφόρο αλλά ευτυχώς οι Βέλγοι που έμεναν σε αυτό δεν βρίσκονταν εκεί. 

Η πορεία του Μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» συνεχίζει και πλήττει την δυτική Ελλάδα.

Όλο το βράδυ, τα φαινόμενα αυτά εξελίσσονταv στα νησιά του Ιονίου, με Ζάκυνθο και Κεφαλονιά να αποτελούν το επίκεντρο της κακοκαιρίας.

O κυκλώνας Ιανός έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα στη Ζάκυνθο. Υπάρχει διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού ενώ βυθίστηκε ιστιοφόρο στο λιμάνι.

Στο μεταξύ, κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Στην Ηλεία ξεριζώθηκαν 11 δέντρα σε Πύργο, Αμαλιάδα, Λεχαινά. 

Ιθάκη το «μάτι» του κυκλώνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button