Τοπικά Νέα

Συζητήθηκε χθες η αγωγή απολυμένου ΑμεΑ της ΔΕΥΑ Τριφυλίας για μονιμοποίησή του

Χθες το πρωί συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσία η αγωγή απολυμένου ΑμεΑ της ΔΕΥΑ Τριφυλίας για μετατροπή της σύμβασης που είχε σε αορίστου χρόνου. Ο δικαστικός αγώνας έχει ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια οπότε και απολύθηκε αφού δεν μετατράπηκε η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου ενώ εργαζόταν επί οχτώ χρόνια μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η δικηγόρος του, Μαρία Πλευριά, δήλωσε: «Eκδικάστηκε η αγωγή του εργαζόμενου Θεόδωρου Μακρυνιώτη κατά της ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Ο ανωτέρω εργαζόμενος είχε εργαστεί στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας ως ΑμεΑ, με προγράμματα του ΟΑΕΔ, επί οκτώ χρόνια. Κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Επιχείρησης. Τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επιθυμούσαν να συνεχίσει την εργασία του, το θέμα του όμως για μετατροπή της σύμβασής του δεν ήλθε ποτέ στο διοικητικό συμβούλιο προς ψήφιση. Συζητήθηκε, λοιπόν, η αγωγή. Ο εργαζόμενος αυτός, εκ του νόμου, είχε το δικαίωμα να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου και να συνεχίσει να εργάζεται. Ήταν ένας εργαζόμενος ο οποίος παρείχε την εργασία του με ζήλο και αποτελεσματικότητα, χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα κι ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας μπορούσε να μετατρέψει τη σύμβασή του, το θέμα του και η αίτησή του δεν ήλθε ποτέ στα τόσα χρόνια για τη μετατροπή. Ζητάμε από το δικαστήριο να λάβει τις ανάγκες αυτού του ανθρώπου, έχει μείνει άνεργος εδώ και δύο περίπου χρόνια και ζητάμε να μετατρέψει τη σύμβασή του σε αορίστου και να γυρίσει πάλι στην εργασία του».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, δήλωσε πως «σύσσωμο το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, εκπρόσωπος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΑμεΑ βρεθήκαμε εδώ στο δικαστήριο να υποστηρίξουμε το συνάδελφό μας, το Μακρυνιώτη το Θοδωρή, ο οποίος εδώ και 2-3 χρόνια ταλαιπωρείται για τον απολύσανε παράνομα παρότι που ήταν ΑμεΑ και κάλυπτε πάγια και διαρκή ανάγκη. Αυτή η υπόθεσή λοιπόν είναι 3 χρόνια, δεν είχαν κανένα δικαίωμα. Συμμετέχουμε σ’ αυτό τον αγώνα. Και τον απολύσανε γιατι ο Μακρυνιώτης ο Θοδωρής ήτανε ένα μέλος από την τριμελή επιτροπή, είχε και συνδικαλιστική ιδιότητα. Εμπόδιζε την προηγούμενη δημοτική Αρχή και τη σημερινή με την ιδιότητά του. Δεν θέλουν Σωματείο. Όμως δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι είναι μαζί του».
Το μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, Γιάννης Κελλάρης, δήλωσε ότι, «ήρθαμε εδωπέρα να υπερασπιστούμε τον εργαζόμενο ο οποίος απολύθηκε από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας» και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι ΑμεΑ προσλήφθηκαν στις ΔΕΥΑ και, στην πραγματικότητα, κάλυψαν, μέσα από αυτές τις ελλείψεις, πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Επιχειρήσεων». Μίλησε για ευαίσθητη ομάδα εργαζομένων και «γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει, να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button