Αστυνομικά

Συλλήψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι όλες αυτές τις ημέρες από την Αστυνομία για κροτίδες και βεγγαλικά που διακινούνται παράνομα.

Ήδη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγιναν οι πρώτες συλλήψεις και κατασχέθηκαν πάνω από 400 κροτίδες.

Συλλήψεις
Στόχος των υπηρεσιών της Αστυνομίας είναι η αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών.

Μάλιστα, χθες σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, σε Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 30 και 48 ετών, και ένας 24χρονος αλλοδαπός.

Στην πρώτη περίπτωση, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν 390 κροτίδες και δύο βεγγαλικά.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο Λεβίδι Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης συνελήφθη 48χρονος Έλληνας, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα βρέθηκαν επτά κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Τέλος, στην τρίτη περίπτωση, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Λουτρακίου συνελήφθη 30χρονος Έλληνας, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 220 πυροτεχνήματα, 206 βεγγαλικά, πέντε κροτίδες, δύο καπνογόνα, μία αυτοσχέδια βάση πυροτεχνημάτων, ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα και ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 8,2 γραμμαρίων.

Μεγάλος κίνδυνος τραυματισμών
Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου συμβουλεύει τους πολίτες και ιδίως τους γονείς τα εξής:

-Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται

-Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα

-Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους

-Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού

-Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα

-Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button