Εκπαίδευση

Συμμετοχή του Δ.ΙΕΚ Τριφυλίας στο 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

iek-tourismou1


Στo πλαίσιo του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» οι σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του Β΄εξαμήνου με την εκπαιδεύτρια τους Ελένη Καραγιώργου παρευρέθηκαν στο 6ο Σχολείο Τουρισμού στην Καλαμάτα.

Το Σχολείο Τουρισμού στην Καλαμάτα χτυπάει 6 χρόνια το κουδούνι του προς αφύπνιση όλων των επαγγελματιών που σχετίζονται στον τομέα του τουρισμού. Συνδιοργανωτές είναι οι: Costa Navarino, Elite City Resort.

Το Σχολείο τελεί υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κι υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, με τη στήριξη του Sete Training.

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, οι αντιπεριφερειάρχες Περικλής Μαντάς και Ντίνα Νικολάκου, αντιδήμαρχοι της πόλης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μεσσηνίας, καθώς και επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης.

Το Σχολείο Τουρισμού είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται και σε άλλες Πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως το Ναύπλιο. Παρέχει διαρκή ενημέρωση στις αλλαγές που προστάζει η εποχή και το προϊόν (τουρίστας) τόσο στην εστίαση όσο και στην διαμονή.

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Τριφυλίας θέλει τους σπουδαστές του πάντα ενήμερους κατά πόδας των ραγδαίων αλλαγών στον τομέα της εστίασης ώστε να παρέχει άρτια καταρτισμένους Chef.

Οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ.  Τριφυλίας ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στην γαστρονομία από τον Κ. Τζανή Χάρη, ταξίδεψαν στην έννοια του Branding από τον Κ. Μπρούσαλη Δημοσθένη και έγιναν θεατές των Tourism Trends από τον Δρ. Βαρελά Σωτήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.