Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Συμπόσιο Γλυπτικής και έκθεσης με τη Μύρτιδα στο Ρίπεσι

Μέχρι τις 12 Αυγούστου συνεχίζονται, οι εκπληκτικές για μια μικρή κοινότητα, εκδηλώσεις του Συμποσίου Γλυπτικής και της έκθεσης με τη Μύρτιδα στην Κεφαλόβρυση-Ρίπεσι του Δήμου Τριφυλίας…

Το Συμπόσιο Γλυπτικής με τίτλο “ΜΝΗΜΕΣ από την Πέτρα στο Μάρμαρο”έχει ξεκινήσει από το τέλος Ιουλίου και συνεχίζεται με τη δημιουργία γλυπτών έργων στο Δημοτικό Σχολείο. Συμμετέχουν οι γλύπτες Στέλιος Γαβαλάς, Αλέξιος Ξενίας, Στέλιος Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Σταματόπουλος, ενώ μαζί τους εργάζονται οι Αμαλία Καρκούλια, Σοφία Κιούση, Γιώργος Παπασωτηρίου, Fatos Kulloli.

Η Έκθεση Φωτογραφίας και Έργων Τέχνης “Η Μύρτις στο Ρίπεσι”, αφορά τη μικρή κόρη των Αθηνών, που πέθανε από το λοιπό  του 430 π.Χ και από τότε ξεκίνησε το ταξίδι της στη σύγχρονη εποχή, από το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως και αφού πέρασε από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας ταξίδεψε και στο εξωτερικό.

Το κρανίο της Μύρτιδος βρέθηκε σε καλή κατάσταση σε ομαδικό τάφο στο πλαίσιο ανασκαφής και το πρόσωπό της αναδημιούργησε ο καθηγητής Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, ο οποίος είναι και η ψυχή της έκθεσης.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το χώρο του Συμποσίου Γλυπτικής, ενώ η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις εφτά το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button