ΑθλητικάΔήμος Καλαμάτας

Συμφωνία Δήμου Καλαμάτας – Special Olympics Hellas για τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα

Μία σημαντική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Special Olympics Hellas για την ίδρυση και λειτουργία τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος με την επωνυμία Special Olympics Hellas, Καλαμάτα.

Στόχος του προγράμματος -που εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas με στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 πόλεις της χώρας μας, Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- είναι η ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, καθώς και σε Παγκόσμιους αγώνες Special Olympics, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε χθες, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος του οργανισμού «Special Olympics Hellas», Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη.

DSC 0304 Medium

«Καλωσορίζουμε στην πόλη μας την οικογένεια των Special Olympics Hellas» σημείωσε ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του, αναφέροντας ότι «από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε αυτή την πρωτοβουλία» και υπογραμμίζοντας ότι για το Δήμο Καλαμάτας τα κοινωνικά θέματα αποτελούν βασική προτεραιότητα.

«Είδαμε ένα αυθεντικό ειλικρινές ενδιαφέρον, μια ευαισθησία δική σας και του Δήμου σας για τα άτομα με νοητική αναπηρία» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος των «Special Olympics Hellas» απευθυνόμενος στον κ. Βασιλόπουλο, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί στην Καλαμάτα θα είναι ένα από τα καλύτερα της πατρίδας μας. Ο κ. Κοδέλλας ανέφερε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως επίσης και με την Περιφέρεια αλλά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε, τα αθλήματα με τα οποία θα εκκινήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι η ιστιοπλοΐα, ο στίβος και η ιππασία, ενώ σε επόμενο χρόνο πιθανότατα να ενταχθεί και η ποδηλασία μιας και η πόλη διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμου. Όλες οι υπηρεσίες και οι εκδηλώσεις παρέχονται δωρεάν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Special Olympics Hellas είναι ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο που στηρίζεται καθ΄ ολοκληρία στον εθελοντισμό. Ιδρύθηκαν στη χώρα μας πριν από 32 χρόνια με σκοπό να προσφέρουν σε ετήσια βάση, οργανωμένες προπονήσεις και αγωνιστικές ευκαιρίες σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε 28 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

DSC 0312 Medium

Συμβολικά, ο κ. Κοδέλλας προσέφερε στον Δήμαρχο ένα φούτερ των Special Olympics Hellas, με την επισήμανση πως ο κ. Βασιλόπουλος είναι ο «πρώτος εθελοντής στην πόλη».

Ακολούθως, ο κ. Κοδέλλας εκ μέρους των Special Olympics Hellas, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του Κώστας Σαραβελάκης. Ο κ. Σαραβελάκης όπως έγινε γνωστό θα αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή των τοπικών δράσεων. Επίσης, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας, παρουσία του Αντιπρόεδρου του Ομίλου Αντώνη Αντωνόπουλου και της προπονήτριας Στεφανία Σπυροπούλου.

DSC 0315 Medium

DSC 0318 Medium

Τέλος, σημειώνεται ότι τον κ. Κοδέλλα συνόδευσαν στην Καλαμάτα, η Εθνική Διευθύντρια των Special Olympics Hellas Άρτεμις Βασιλικοπούλου, ο Διευθυντής του Αναπτυξιακού Προγράμματος Βασίλης Κασιμάτης και η Συντονίστρια Έργου Αγγελική Βλασσοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button