Οικονομία

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Ευρώπη – ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέτυχαν να επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με τον τρόπο μείωσης του χρέους της χώρας κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν στο περιθώριο της συνάντησης της G7 στο Whistler του Καναδά.

Την πληροφορία διέρρευσε ευρωπαϊκή πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος. Οι συζητήσεις δεν θα σταματήσουν και θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, είπε η ευρωπαϊκή πηγή.

Ως γνωστόν, η Ευρωζώνη έχει θέσει στόχο να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και να αντιμετωπίσει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, στις 21 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα θα διεξαχθεί η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο. Στη κρίσιμη συνάντηση του Washington Group μετείχαν η Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), ο Βάλντις Ντομπρόβσκις (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ο Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM) ο Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος ομόλογός του Μπρούνο Λε Μερ. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση δεν επιλύθηκαν οι διαφορές σχετικά με τον τρόπο μείωσης του χρέους της χώρας.

Αναδημοσίευση από: HellasJournal.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button