ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Συνάντηση της Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ με εκπαιδευτικούς στο Δώριο Μεσσηνίας

Την 27η Σεπτεμβρίου 2020 η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, κα Αναστασία Γκίκα εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην επετειακή εκδήλωση στο Άνω Ψάρι Μεσσηνίας για τη Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834.Πρωταγωνιστές της επανάστασης ο Γιαννάκης Γκρίτζαλης , ο Μητροπέτροβας και ο Τζαμαλής.

Μετά από τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, η Γ.Γ αξιοποίησε την εδώ παρουσία της και με δική της πρωτοβουλία πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, σε φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου. Στη συνάντηση  παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.και Δ. Εκπαίδευσης Πελοποννήσου  Οικονομόπουλος Δημήτριος ,οι Διευθυντές Εκπαίδευσης του Νομού  Θεοφανεία Σιούτη και  Πεφάνης Νικόλαος ,οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Οιχαλίας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ζεστό και φιλικό κλίμα, οι εκπαιδευτικοί έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους, τα οποία, κυρίως, επικεντρώνονται σε αυτά του covid ,αλλά και γενικότερα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων.

Η Γ.Γ. άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών, έδειξε πνεύμα κατανόησης και κατέγραψε κάθε άποψη. Σε πολλά από αυτά έδωσε λύσεις. Αναφέρθηκε, διεξοδικά, στην ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα το έργο τους.Την ανησυχία των εκπαιδευτικών για συμπληρωματικούς διορισμούς και επίσπευση των διορισμών για κάλυψη των κενών λόγω αδειών covid, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου, διαβεβαιώνοντας, ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Η όλη συζήτηση ήταν γόνιμη και εποικοδομητική και σε αυτό βοήθησε και η επαγγελματική ιδιότητα της Γ.Γ ,η οποία ως εκπαιδευτικός είναι γνώστης των προβλημάτων. Αναγνώρισε το τεράστιο έργο και την προσφορά των εκπαιδευτικών και την υπεύθυνη στάση τους στο πρόβλημα της πανδημίας.Τέλος, αναγνωρίστηκε από όλους ότι το Υπουργείο κινήθηκε έγκαιρα στο διορισμό των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και στην πρόσληψη των αναπληρωτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button