Δήμος Καλαμάτας

Συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών

Τη δημιουργία μουσείου στο ιστορικό σχολείο της Πολιανής, ζήτησε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών Ανάστος Δημητρόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, χθες Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.

Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Χριστίνας Λυκουργιά, ο κ. Δημητρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν ιστορικά ντοκουμέντα που πιστοποιούν ότι το εν λόγω κτίσμα είναι σχολείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Παπαφλέσσα. Η αξιοποίησή του, σημείωσε τιμά τους δύο Αγωνιστές της Επανάστασης του ’21, που διετέλεσαν υπουργοί της επαναστατικής κυβέρνησης, Αναγνωσταρά και Παπαφλέσσα, τέκνα της Πολιανής.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι, ο Δήμος έχει την πρόθεση και τη διάθεση να βοηθήσει στην αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου της Πολιανής, γεγονός που θα τιμήσει τους δύο ήρωες και θα αναδείξει και την τοπική ιστορία μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button